Annons

Första vinsten för Kronan

Tredje gången gillt skulle man kunna säga för Kronan VBK. Efter två inledande förluster i seriespelet kom i lördags den första vinsten sedan man besegrat IFK Helsingborg B på bortaplan.
– Vi hade på känn att vi hade en bra chans, säger Marie Saxne, tränare i  Kronan VBK som trots två avsaknad av två spelare endast kund mönstra åtta spelare.
– Inledningsvis var det väldigt nervöst. Vi hamnade snabbt i underläge med 0-7, men efter en time-out och lite lugnande prat så tog vi tag i vårt spel.
Kronan kom därefter snabbt ikapp och förbi och släppte endast sex poäng till i första set.

– 25-13 till oss efter mycket övertygande spel. I andra set var nerverna borta och vi fortsatte på inslagen väg. Vi körde över motståndarna och vann setet med hela 25-6. I tredje set tog vi ut våra två mest rutinerade spelare och vår uppställning bestod av spelare som var 17 år eller yngre. Spelmässigt var vi lika bra i tredje, men vi missade otroligt många servar. Detta gjorde att setet var jämnt nästan hela vägen, men vi kunde knyta ihop säcken mycket tack vara 14-åriga Rakel Nilsson, bäst på plan, som tog stort ansvar i både baklinjen och framlinjen. Vi vann setet med 25-22 och vår första trepoängare var hemma.

 – Det är riktigt häftigt att se hur alla utvecklas varje vecka och det ska bli kul att se hur långt vi kan nå med vårt U17-lag i årets SM-kval. Förra året kvalade vi helt otippat in och knep en fin tolfteplats på slutspelet i Göteborg. I år är vi flera klasser bättre, vilket lovar gott. Siktet är inställt på att ta oss till slutspelet. Dock vet vi inte så mycket om de andra lagen så vi vill inte sticka ut hakan för mycket.

Helgen som kommer är spelledig, därefter väntar en hemmamatch mot Lund lördagen den 1/11 lkl. 13:00 i Dammhagshallen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser