Annons

Vinst och förlust för SST NET Falcons

SST NET Falcons dam- och herrlag, för dagen skrudade i rosa matchtröjor, mötte i lördags FC Helsingborg respektive Lagan IBK från Ljungby i Landskrona Idrottshall. Falcons sponsorer bjöd på inträdet och nettointäkterna kommer att skänkas till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

Falcons damlag inledde lördagens matcher och dominerade den första perioden och tjejerna kunde gå till periodvila med en 3-1-ledning. Tempot sjönk under den andra perioden och det kändes som en ren transportsträcka för lagen. Trots det lyckades hemmalaget utöka sin ledning till 5-2.
I den tredje perioden skruvade Falcons åter upp tempot och när Maria Laurenius gjorde 6-2 efter 23 sekunder, kändes matchen avgjord och FCH kunde aldrig hota Falcons.

Annons
 

Slutresultatet skrevs till 10-4 (3-1, 2-1, 5-2).
Målskyttar för Falcons: Felicia Wäfors 2, Linnea Jönsson 2, Maria Laurenius 2, Lotta Andersson, Johanna Kvist och Camilla Blomberg. Helsingborg gjorde ett självmål.
219 åskådare hade sökt sig till Idrottshallen för att se damernas match.

Efter damernas match var det dags för Falcons herrar att ta sig an Lagan IBK. Hemmalaget inledde i ett rasande tempo och gav inte Ljungbyspelarna mycket att säga till om under den första perioden. Max Winther gav Falcons en tidig ledning efter blott 17 sekunders spel och sedan följde Simon Jönsson och Andie Fleurón upp med var sitt mål.
Lagan lyckades reducera till 3-1 före periodpausen.

I den andra perioden fortsatte Falcons anstormning och de såg ut att kunna gå till pausvila med 5-1, men Lagan reducerade lite snöpligt till 5-2 med 12 sekunder kvar av perioden.

Lagan tog kommandot direkt i den tredje perioden och efter knappt 6 minuter hade Lagan producerat tre mål och kvitterat till 5-5. Bortalaget tog sedan ledningen med knappt två minuter kvar på matchuret.
Tillställningen punkterades definitivt när Lagan sedan gjorde ytterligare två mål med 17 respektive 5 sekunder kvar av matchen.

Målskyttar för Falcons: Max Winther, Simon Jönsson, Andie Fleurón, Niklas Dahlström och Rickard Jacobsen.
Publiksiffran skrevs till 391 personer.


Simon Jönsson utsågs till Falcons bästa spelare och föräras blomster av klubbens ordförande Lars Persson.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser