Annons

Stadler räddade en pinne

BoIS var riktigt illa ute mot Assyriska på bortaplan på söndagen. Hemmalaget ledde rättvist med 1-0 i paus och de flesta var överens om att Södertäljelaget skulle ta hem tre pinnar. Men med tre minuter kvar dök Andrew Stadler upp som gubben i lådan och kvitterade. Poängen innebär att de randiga fortfarande ligger på kvalplats, en poäng före just Assyriska.

BoIS tog en livsviktig poäng mot Assyriska FF i Södertälje. Hemmalaget började klart bäst och skapade en hel del chanser, framför allt på fasta situationer. Men ju längre matchen led desto närmare kom Assyriska ett ledningsmål.
I minut 39 hade Alexander Nilsson ett jätteläge men missade men tre minuter senare avlossade Fredrik Holster ett skott från långt håll som Amr Kadourra tappade lite fumligt in. Målet var klart rättvist då BoIS inte lyckats skapa något de första 45 minuterna.

Annons
 

Till andra halvlek bytte Patrik Johansson in Niclas Rönne för Mattias Adelstam. Men så värst mycket bättre blev det inte, inte till en början i alla fall. Assyriska fortsatte att ha full koll på tillställningen och ju längre matchen led desto mer försökte hemmalaget knyta ihop säcken.
Men i den 77 minuten byttes Fredrik Karlsson in, efter att ha varit borta hela säsongen, och minuten senare vara han nära att få en assist då han väggspelat med Anderw Stadler vars fina avslut dock räddades mycket vackert av Robin Malmkvist i AFF-målet.
Andrew Stadler skulle dock få ett läge till och den gången kunde inte målvakten göra något. Helt omarkerad kunde amerikanen prickskjuta in 1-1 i den 87 minuten och hela laget fick ett sällan skåda glädjefnatt.
I slutminuten gjorde Amr Kadourra en fin räddning då Assyriska frenetiskt försökte få in ett ledningsmål men så blev det inte.

Poängen innebär att BoIS fortfarande har kvalplatsen i egna fötter. Men för att undvika direkt nedflyttning så krävs med all sannolikhet en seger mot Ängelholms FF måndagen den 27 oktober samt eventuell en pinne på bortaplan mot topplaget GIF Sundsvall i den sista omgången.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser