Annons

Tidvis tillåtet med sparkcykel

Sedan invigningen av Lagunen har en handfull föräldrar hört av sig till Landskrona Direkt och vittnat om hur deras barn blivit bortkörda från skateparken då de använt sparkcyklar. Upprört har man undrat över varför detta skulle vara förbjudet. En fråga, Landskrona Direkt försökt få svar på i veckan. Idag kom det i form av ett pressmeddelande från fritidsförvaltningen med rubriken ”Kickbikeåkning tillåtet på Landskrona skatepark”. Kickbikeåkning tillåtet på Landskrona skatepark Lagunen, Landskrona skatepark har inte hunnit vara i bruk i många veckor förrän flera synpunkter och frågor från allmänheten har inkommit gällande varför man inte får åka med sparkcyklar på skatebanan. – Önskemålen att tillåta kickbike på Lagunen är starka, berättar Tom Sörensson, verksamhetsutvecklare på fritid och kultur. Men det var vi ganska förberedda på. Diskussioner kring detta har därför förts med skatebordåkarna, där vi enats om att reservera tider enbart för kickbikeåkning, avslutar Tom. Tider på skateparken då det endast är tillåtet för kickbikeåkning: Tisdagar Lördagar och söndagar fram till kl. 12.00. Övriga tider är det endast tillåtet för skate- och inlinesåkning. Genom att separera kickbikeåkning och skateboardåkning hoppas vi kunna förebygga olyckor och skador. I ett internt mejl på förvaltningen meddelar Tom Sörensson att anslagstavlorna kommer att uppdateras nästa vecka med tiderna när sparkcykelåkningen är tillåten. – Önskemålen att tillåta kickbike på Lagunen är starka, vilket vi var förberedda på. Detta har vi också diskuterat ingående med skateåkarna, där vi enades om att reservera tisdagen om behovet av kick skulle uppstå, skriver Tom Sörensson och fortsätter. – Syftet är att förebygga olyckor och skador genom att separera kick och skate och att, inte utesluta en etablerad aktivitet. – Eftersom de flesta kickbikeåkarna tillhör den åldersgruppen från 6-7 år och uppåt, kan det också bidra till att öka intresset för skate i nästa steg. – Med kickbike ökar också risken för betongskador på brytpunkter och kanter, som vi löpande får hantera, men viktigare är att Lagunen är öppen för en bred verksamhet och, för så många som möjligt.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser