Annons

Överklagan avslogs – Nya gatunamn i Strandbyn

De som överklagat beslutet av byggnation på Strandbyn i Borstahusen till mark- och miljödomstolen har fått avslag och en byggstart på den gamla campingplatsen rycker allt närmare. På tisdagen klubbades namnen på de blivande gatorna och kvarteren i området.

Sammanlagt 14 personer har överklagat byggnation på Strandbyn, den före detta campingplatsen i Borstahusen. Först sa Länsstyrelsen nej till dessa och i fredags meddelade mark- och miljödomstolen i Växjö att de inte såg några hinder att bygga på den aktuella platsen.
Ytterligare en överklagan kan skickas in till mark- och miljööverdomstolen. De kommer dock att först pröva om det finns någon anledning till en överklagan innan de tar sig an fallet om det skulle komma in någon överklagan alltså.

Annons
 

På tisdagen klubbades namnen på de blivande gatorna vid gamla campingen genom i stadsbyggnadsnämnden. Gatorna i kvarteret kommer att heta Sandbergsgatan, Strandängsgatan, Strandridaregatan, Havsgatan, Bröderna Borstes gata, Tångvallagatan, Brinkgatan och Skansgatan.

Gatorna kommer att omringa kvarter som kommer att heta Sanddynen, Sandbanken, Sandkornet, Sandstranden, Sandslottet, Morgondoppet, Kvällsdoppet, Solnedgången, Soluppgången, Solskenet, Solstrimman, Soldiset, Solstrålen, Stiltjen, Sjöbrisen, Kulingen, Stormen, Orkanen, Vassen, Strandrågen, Sjögräset, Ålgräset, Vågtoppen, Vågdalen, Krusningen, Svallvågen, Bränningen, Dyningen, Badrocken, Badbollen, Baddräkten, Badbyxan, Badhytten, Solbadet, Strandkorgen, Havsskummet, Saltstänket, Havsglimten, Havsluften, Semestern, Friheten och Sommarlovet.

Om allt går enligt planerna så kan markarbeten påbörjas i vinter och om cirka ett år kan byggnation av bostäderna ta fart.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser