Annons

Omstridd ordförande överväger att sitta kvar

Allt lutar åt att Landskrona kommer att styras av samma politiska konstellation den kommande mandatperioden. Det betyder att strukturen i de olika nämnderna kommer att behållas till stor del. Efter valet 2010 valdes den opolitiske företagaren Börje Andersson till ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Han var tydlig med att han bara skulle sitta en mandatperiod men nu överväger han att sitta kvar i fyra år till.

Det var många som reagerade när Börje Andersson valdes till opolitisk ordförande i stadsbyggnadsnämnden efter valet 2010. Meningen var att han skulle ha positionen i fyra år med tydliga mål. Dessa är uppfyllda men trots detta så överväger nu den omstridde ordföranden att sitta kvar.
– Jag har fått flera förfrågningar om att sitta kvar en mandatperiod till men jag har inte bestämt mig ännu. Besked kommer inom en vecka eller två, säger han till Landskrona Direkt.

Annons
 

Det största målet som skulle uppfyllas var att projektet Norra Borstahusen skulle sjösättas och ros i land.
– Och detta är gjort. Samt lite till. Så av den anledningen finns det ingen anledning för mig att fortsätta. Men det är ett spännande uppdrag och det finns mycket att göra. Därför har jag lovat att tänka över om jag kan ta en mandatperiod till.

Börje Andersson är idag 64 år och åldern är en aspekt som han kommer att ta hänsyn till.
– Jag har en hel del andra privata åtaganden och dessa tar tid och kraft. Men ska jag sitta kvar så går jag in med full energi. Jag gör inget halvhjärtat. Men jag är 64 år nu och jag måste fundera på om jag vill binda upp mig under fyra år.

Torkild Strandberg (FP) är kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande och han vill inte diskutera vilka namn som kommer att bli aktuella om och när det blir klart att staden kommer att styras av Folkpartiet, Moderaterna och Miljöpartiet ytterligare en mandatperiod.
– Du förstår säkert att jag inte kommer att diskutera några namn. Detta är något som vi tar internt. Vad vi har gjort är att fråga samtliga som sitter för oss i nämnderna idag hur de ställer sig till att stanna kvar och därmed bekräftar jag ju att även Börje Andersson är tillfrågad, säger Torkild Strandberg.
– Men jag kan ju tillägga att v i är mycket nöjda med vad Börje Andersson har åstadkommit under den gångna mandatperioden.

För ett par veckor sedan träffade Landskrona Direkt stadsbyggnadsnämndens förste vice ordförande Leif Thorsell (M), även han en omstridd person då han var ordförande i kommunägda Ventrafiken där hela styrelsen fick sparken tidigare i år.
Vi frågade då hur han såg på framtiden och han stack inte under stol med att han gärna ville sitta kvar i stadsbyggnadsnämnden.
– Där händer så oerhört mycket spännande och det vill jag vara med på, sa han då.
Om han kan bli aktuell som ordförande om inte Börje Andersson vill fortsätta vill inte Torkild Strandberg prata om.
– Som jag sa tidigare. Jag pratar inga namn innan alla förhandlingar med de övriga partierna är genomförda och dessa ska vara klara för att presenteras senast den 15 december, avslutar Torkild Strandberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser