Annons

…och de nominerade är…

Det är betydligt färre nominerade till Landskrona stads kulturstipendium 2014 än vad som varit fallet tidigare år. Blott tretton namnförslag har kommit  in till kulturstipendieutskottet.
– Utskottet kan lämna förslag utöver de som finns på listan, berättar Emeli Zeilon, kultursekreterare på fritids- och kulturförvaltningen.

Ett av de mer välkända namnen bland årets nominerade är Thomas H Johnsson, fotograf och kulturproducent som med Landskrona Fotofestival bidragit till att sätta Landskrona på kartan som en av de ledande på fotoområdet i hela Skandinavien. Nu erhöll Thomas H Johnsson stipendiet redan 2005 men kan för den sakens skull vara aktuell igen.
– Det är möjligt att få stipendiet flera gånger. Det har skett några gånger med stipendiater som gjort olika insatser som utskottet ansett vara värda att premiera, säger Emeli Zeilon.

Annons
 

Följande personer är nominerade till Landskrona stads kulturstipendium 2014.

Conny Blom – Internationellt verksam konstnär boende i Landskrona. Undervisar och arrangerar utställningar och konstevent.

Jan Persson – Trollerikonstnär som har varit verksam internationellt. Numera föredragshållare/lärare i magi och scenkonst.

Rikard Ekberg – Musiker, delägare i Eleine music HB.

Madeleine Liljestam – Musiker, sångerska och delägare i Eleine music HB.

Thomas H Johnsson – Fotograf och kulturproducent

David Petersson- Eklundh – Musiker med violin som instrument. Den enda som är antagen på spetsutbildningen på Malmö Latin i år. Uppträtt som solist vid flertalet konserter.

Antonio Darwiche – Studerar filmregi på New York Film Academy i Los Angeles från september 2014.

Funny Livdotter – Studerar masterprogrammet för fri konst, Umeå Universitet.

Kristian Johannesson – Författare, estradpoet, gymnasielärare och handledare på Albins Folkhögskola. Romandebuterade 2012 med ”Vi måste börja med orden”.

Casandra Hajny – Musiker i gruppen Trinity med irländskt, svenskt och filmmusik på repertoaren.

Christian Hallworth-Lowndes – Aktiv i flera stora musikevenemang i Landskrona som producent och scenansvarig.

Kerstin Andersson – Folkbildare som reseledare i ett stort antal länder med i framför allt hantverksinriktning.

Isabelle Nordehammar – Går andra året på Performing Art School i Göteborg med inriktning musikal. Praktiserar med roll i musikalen Kristina från Duvemåla.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser