Annons

Inga vattenskador i rådhuset efter regnet

Som vi kunde berätta igår droppade det in en hel del vatten på den kombinerade åhörar- och pressläktaren under måndagens kommunfullmäktigemöte. Nu har stadens fastighetskontor kunnat konstatera att inga allvarligare fuktskador uppkom.
– Det kommer att torka upp av sig själv, säger Anette Hjerpe, fastighetsförvaltare i Landskrona stad och berättar att läckan var en följd av det just nu pågående renoveringsarbetet på fastigheten.
– Samtidigt upptäcktes en annan läcka i den andra delen av huset och där har arbetet inte påbörjats. Vi har investerat i ett par rejäla presenningar som nu finns på rådhusets vind, berättar hon.

Det var vid måndagens arbete med ny underlagspapp som inte hann bli klart när regnvädret med kraftig vind drog in.
– Läckaget orsakades av att underlagspapp lossnade i skarv vid provisorisk tätning, intill en ställningsspira  på taket. Arbetande arbetsledare försåg sig med spann, golvmopp och trasa och tog hand om det som trängt in på läktaren. Övriga på taket tog hand om orsaken till läckaget under pågående regn, blåst och mörker. Arbetet med tätning var klart vid 22-tiden, säger Anette Hjerpe full av beröm för hantverkarna.
– Vi är väldigt nöjda med entreprenören. Det är ett svårt arbete de har att utföra.

Igår eftermiddags kunde inga vattenfläckar, eller fuktskador på golv eller tak upptäckas.
 – Entreprenören kommer att vidtaga extra åtgärder för att förhindra liknande händelser. Vi ligger bra i tid och arbetet beräknas vara klart enligt planerna så att det inte ska störa julhandeln, avslutar Anette Hjerpe.

Annons
 

Renoveringsarbetet är budgeterat till 22 miljoner kronor.

Läs mer: Regn i rådhuset

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser