Annons

Smått och gott från kommunfullmäktige

På måndagens kommunfullmäktigemöte behandlades en del mindre ärenden. Bland annat sade ett enigt kommunfullmäktige ja till att bevilja arbetsmarknadsprojektet Startelvan 950000 kronor i projektstöd så att verksamheten kan fortsätta ett år till.

Lite mer diskussion blev det när socialdemokraterna Alinda Zimmanders och Roy Wernbergs motion om gröna tak behandlades. Kommunfullmäktige beslöt dock att följa miljönämndens och stadsbyggnadsnämndens yttrande att avslå motionen.
– Vi återkommer med en ny motion i frågan, lovade Roy Wernberg och fick en tumme upp från Michael Fahlcrantz (MP).

Annons
 

Även Niklas Karlssons (S) motion om avgiftsfri kollektivtrafik för pensionärer fick nobben i fullmäktige även om bland annat Sverigedemokraterna har funderingar i samma banor.
– Vi vill att det ska finnas en behovsprövning. Det är inte alla pensionärer som behöver gratis kollektivtrafik. Det finns även andra, typ sjukpensionärer som kan komma i fråga. Det betyder att vi inte är emot att pensionärer får åka gratis kollektivtrafik men vi tycker att motionen kan skrivas om och sedan kan vi ta en ny diskussion, sa Stefan Olsson (SD).
Vänsterpartiets Henning Süssner Rubin menade att SD ställde olika grupper av pensionärer emot varandra och detta fick Stefan Olsson att svara.
– Det kvittar vad vi säger så påstår ni att vi ställer grupper mot varandra.
I nästa mening informerade Stefan Olsson att det skulle kosta sex miljoner kronor att genomföra Niklas Karlssons motion och att han hellre satsade de pengarna på exempelvis de som arbetar med det sociala.
Även Torkild Strandberg (FP) tog till orda och menade att det inte fanns någon anledning till att betala för något som rimligtvis borde hamna inom regionen och inte kommunen och att det rödgröna blocket var de som skulle ta makten där.
– Så det är lite upp till bevis, sa folkpartisten.

Nästa punkt gällde en motion väckt av Eva Örtegren (S) och Niklas Karlsson (S). Det gällde en handlingsplan för att säkerställa de nationella minoriteternas rättigheter.
Här möttes inga motstånd med anledning att det redan finns en lag som säger att kommunerna ska ha en sådan handlingsplan.

Läs även:

  • V oroliga för Malvans framtid
  • Muntert när bråkigaste gänget tog avsked
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser