Annons

Muntert när bråkigaste församlingen tog avsked

Det minglades, skålades och åts snittar som på en bättre fest efter gårdagens fullmäktigemöte.
Ledamöter, ersättare och rent av åskådare och press bjöds in när mandatperiodens sista möte klubbades av. Kvar i fullmäktigesalen fanns tjejerna från juridiska avdelningen som samlade ihop dokument och så den abdikerande ”borgmästaren” Lennart Söderberg och hans kära Monica Nordengren som länge stod kvar och kramade om varandra.

Sveriges ”bråkigaste” församling av kommunpolitiker har tagit avsked av varandra. En stämpel man kan ironisera över efter gårdagens formidabla och gemytliga tack- och avskedskalas.

Annons
 

På måndag är det dags för det nya fullmäktige att stifta bekantskap med varandra och starten på en ny period kan ta sin början. Tio av gårdagens ledamöter kommer då inte att återvända.


Kvällen började med fotografering i rådhustrappan och Monica Nordengren passade på uppmaning från Direkten på att ta en selfie med ledamöterna i bakgrunden.


Trots att det fanns en del motioner och en interpellation att ta hänsyn till var stämningen uppslupen. Avgående kommunalråd Cecilia Lindell (M) gjorde sitt sista KF-möte.
– Jag har deltagit i runt 200 KF-möte under mina sex mandatperioder. Det känns som att det räcker nu, sa hon och skulle inte sakna alla sena kvällar som politiken medfört.


Folkpartisterna Erik Rantzow och Lena Benediktsson passade på att ta en fika innan mötet. Erik Rantzow som under ett par månader varit en av FP:s hårdast arbetande valarbetare kommer dock under kommande mandatperiod att få följa fullmäktige från läktarhåll då han först fyller 18 år på torsdag.
– Däremot hoppas jag få något uppdrag i någon nämnd, sa han.


Centerns Marko Huttunen i samspråk med Gulistan Batak (FP) strax innan mötet drog igång. Under punkten ”Ej slutbehandlade motioner” kunde de konstatera att Marko Huttunen har tio motioner som kommer att komma upp under mandatperioden som startar på måndag. Men då utan Marko eller Centerpartiet i salen.


Lennart Söderberg redo att klubba igång mandatperiodens sista möte, men var fanns ordförandeklubban?


Roy Wernberg följer med i handlingarna. På måndag är det han som öppnar fullmäktige i egenskap av ålderman.


Avgående Bo Frid (S) hade tagit på sig MFF-slipsen dagen till ära.
Som nybliven pensionär är nu sundet öppet för segling även på måndagkvällar.


Efter mötet var det dags för ordförande Lennart Söderberg att avtacka tjänstemän och utvalada politiker. På bilden är det personalen från vaktmästeriet som föräras vars en korg med lokalproducerade godsaker.


Vänsterpartiets Henning Süssner Rubin var överraskad och glad åt gåvan. Lennart avslöjade att de båda suttit utanför vallokalen på Ven 2010 i armkrok sjungandes Internationallen.


Slutligen var det dags för fullmäktige att avtacka kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg och för tacktalet svarade kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg. Han överlämnde ett inramat fotografi på den då nytatuerade Söderberg. Förövrigt en bild tagen av Landskrona Direkts Håkan Karlsson.


Mingel efter mötet.


Kommunfullmäktiges 2:e vice ordförande tillika åldermannen Bengt Adolvsson (S) avtackades också och fick stående ovationer efter sitt nära nog halvsekellånga engagemang i politiken. Bengt Adolvsson blev invald i Härslövs kommunfullmäktige 1966. Han har sedan kommunsammanslagningen mellan Härslöv och Landskrona 1974 suttit med i Landskrona kommunfullmäktige och under åren haft olika andra kommunala uppdrag.
– Möjligen kommer jag att vara på plats och följa något fullmäktige från läktaren.
På frågan vilket råd han ger sin efterträdare på presidiet svarar han.
– Lyssna på andra men gå din egen väg.


Munter och glad som alltid tog han avsked.

Läs även:

  • Smått och gott från kommunfullmäktige
  • V oroliga för Malvans framtid
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser