Annons

Tredje raka för Lejonet

Söndagens bortamatch mot Sölvesborg började med en däckexplosion på bussen 10 minuter från Sölvesborg.
–  Efter en laginsats så var däcket bytt och vi var på väg igen. Nu ska ju nämnas att det inte är lika lätt att byta däck på en stor buss som på en personbil. Det tog 40 minuter, konstaterar Magnus Bondesson, senioransvarig i Lejonet.

I den första perioden tog Lejonet ledningen med 0-2 och vann skotten med 8-11.
– Vi spelar bra och släpper inte till många chanser. I den andra perioden som vi förlorar med 2-0 drar vi på oss några onödiga utvisningar för att vi slutar åka skridskor, menar Magnus Bondesson.

Annons
 

I den andra periodpausen pratar laget ihop sig.
– Vi bestämmer oss för att den här matchen ska vi vinna. Vi tar också ledningen med 2-3 efter 10.35. Ett snyggt powerplay mål av Linus Molin. Det dröjer dock inte länge innan Sölvesborg kvitterar till 3-3 efter 12.32. Resterande av perioden blir lite avvaktande.
3-3 vid fulltid och en mållös förlängningen gör att matchen får avgöras på straffar.

I första omgången, av tre, missar båda lagen sina straffar. I andra gör Sölvesborg 1-0 och Hampus Melkersson missar sin, 1-0. I tredje så måste Jonathan Andersson ta straffen annars är det över och han gör detta. Lukas Lundberg gör det han måste och vitterar. Lukas tar även den efterföljande straffen och sätter den lika säkert samtidigt som han skapar ett stort tryck på Jens Hellström i Sölvesborg som inte klarar pressen utan missar, Jonathan Andersson tar den och Lejonet grejar en viktig extra poäng i jakten på en plats i Alltrean.

Matchfakta
Resultat: 3-4 (0-2,2-0,1-1,0-1)
Målgörare:
Lejonet: Pierre Rundvall, Simon Rörstrand, och Linus Molin 
Sölvesborg: Viktor Green,  André Olsson och Rasmus Willman
Skott: 38-29
Utvisningar. Lejonet 6 x 2 min  1 x 10 min      Sölvesborg: 5 x 2 min.
Publik 167 st

Nu väntar en ny hemmamatch på torsdag mot Limhamn. Nedsläpp kl 19.00

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser