Annons

Rutin avgjorde mot unga Kronan

I söndags kväll var det dags för första bortamatchen för Kronan VBK och bilarna styrdes mot Älmhult. Eneryda NSF stod för motståndet och det skulle visa sig att Landskronatjejerna inte hade mycket att sätta emot detta rutinerade lag.
–  Vi saknade vår enda rutinerade spelare och mönstrade enbart ungdomar i denna match, säger tränare Maria Saxne vars lag hade en medelålder på 14,6 år(!).
–  Vi föll dock med flaggan i topp och kämpade hårt genom hela matchen. Motståndarna var otroligt säkra i sitt baggerspel och vi hade svårt att få något tryck på dem med våra annars så bra servar. Deras rutinerade 38-åriga passare kunde styra spelet fritt tack vare de fina framspelen som deras övriga spelare levererade hela tiden. Siffrorna skrevs till 25-14, 25-19, 25-18. Det vi plockar med oss från matchen är att vi kämpade vidare hela tiden trots underläge genom i stort sett hela matchen och vi gjorde många fina räddningar. Framförallt Djurdjina Laban och Medina Talic slet som aldrig förr i försvarsspelet och fick upp många till synes omöjliga bollar.

Nästa match spelas på lördag, borta mot IFK Helsingborg B. Även Helsingborg har inlett med två förluster, nu senast mot ÖVK.
–  I veckan ska vi träna hårt och på lördag siktar vi på att ta våra första poäng, avslutar Maria Saxne.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser