Annons

Från LA till L-a

Jimmy Drexler är Landskronasonen och nuvarande malmöbon som spelat musik i hela sitt vuxna liv. Lördagen den 25 oktober är han tillbaka i hemstaden för att på Slottscaféet bjuda på rak och rejäl rock tillsammans med bandmedlemmarna i T.A.J. Jimmy Drexler var en av rockens företrädare i Landskrona under ett flertal år. Efter hand har hans stil ändrats och idag spelar han och hans bandmedlemmar i T.A.J. hårdare än någonsin. – När jag lirade i Non Working Generation så var det hårdare rock än tidigare och jag kom på mig själv att jag gillade det. Nu kör vi i T.A.J. så att det ryker, säger han till Landskrona Direkt. Tillsammans med sonen André och kompisen Tommy Pettersson släpper bandet en skiva om några månader men redan den 25 oktober bjuder bandet på några av de nya låtarna. – Det kommer nog att bli sex låtar från den nya plattan som troligtvis kommer att släppas i januari. Och jag vill passa på att nämna att ett par av låtarna har texter av Roland ”Stolle” Telin. Han är en fantastiskt textförfattare. Med bandet Non Working Generation hade Jimmy Drexler en hel del framgångar. Bland annat var bandet i USA för att försöka slå genom. – Det var en rolig tripp även om det ibland var lite dåligt med publik, säger han. – Vi spelade bland annat på Cat Club i Los Angeles och där var det bara en åskådare. Det visade sig dessutom att det var killen som skulle spela efter oss, säger Jimmy Drexler och skrattar åt minnet. – Senare spelade vi även på klassiska The Roxy Theatre och då kom det betydligt fler. Det roliga med den spelningen var att det var en gammal Landskronit, Bolle Gregmar, som var ljustekniker. Jag visste att han bodde i Los Angeles men hade inte en susning om att han jobbade just där och han hade inte heller en aning om att det var vi som skulle spela. Det var ett roligt återseende. Det lär dock komma betydligt fler på spelningen på Slottscaféet än på Cat Club. T.A.J. var bland annat i Skånefinal i Emergenza, Sveriges största musiktävling för osignade band, och där var de publikens favoriter. – Det var en mäktig känsla efter finalen när publiken skanderade TAJ, TAJ, TAJ hela tiden. Men eftersom det var en jury som utsåg vinnaren så blev det ett yngre band. I maj spelaede bandet på Clubhouse i Häljarp och senare på sommaren gjorde även T.A.J. en spelning på gården bakom rådhuset i Landskrona under Landskronafesten. – Det var en kanonspelning och då fick vi blodad tand. När vi sedan fick förfrågan om att spela på Slottscaféet så var svaret givet. Då kommer vi att ge allt och lite till, lovar den karismatiske musikern. Spelningen på Slottscaféet lördagen den 25 oktober börjar cirka 22.00.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser