Annons

Framgångar för LKGF i Halmstad

I lördags avgjordes Regionstävling 3 i rytmisk gymnastik i Halmstad Arenas bordtennishall. Landskrona Kvinnliga GF hade naturligtvis gymnaster med i tävlingen och det handlade om åtråvärda placeringar i kval till Götalandsmästerskapen och Miniorfinalen senare i höst.

Miniorerna tävlade som vanligt först och det gick ganska bra för flickorna från LKGF i de obligatoriska programmen i fristående och band. Tvåa i tävlingen blev Emma Jönsson tätt följd av Alma Månsson. Fyra hamnade Lucia Modeér och Emma Nilsson blev åtta. Två gymnaster gjorde debut på regionen och det var Linnéa Larsson och Sanna Agic. Båda visade fina program. LKGF har tre gymnaster av sju möjliga med i Miniorfinalen detta året. Miniorklassen vanns av Nevis RGs Hedvig Elg Appelros.

Annons
 

Ungdomsklassen vanns överlägset av en “supertaggad” Meja Engdahl-Petersson. Hon satsar hårt inför kommande USM i Jönköping och visade prov på fina framförande i valfritt program i fristående och band. Trea kom överraskande Tuva Henckel, som börjar få rutin i sitt tävlande och också siktar mot USM. Astrid Kristensson-Nilsson belade en hedrande sjundeplats i det tuffa startfältet. Både Meja Engdahl-Petersson och Tuva Henckel kvalificerade sig till Götalandsmästerskapet i november i Glumslöv.

Juniorklassen vanns av en Doruntina Goxhuli som hade siktet klart inställt på guldet denna dag. Olivia Kristensson-Nilsson fick se sig slagen av sin klubbkamrat med några fjuttiga tiondelar. Båda gymnasterna tävlade i käglor och band och båda kvalificerade sig tillsammans med klubbkamrat Wilma Mårtensson till Götalandsmästerskapen. Både Olivia och Doruntina har siktet inställt på JSM om några veckor, där endast de 15 bäst rankade juniorerna i Sverige får lov att delta.

Seniorklassen vanns av Isabella Losvik, Halmstad RG före LKGFs Emma Lindahl. Flickorna tävlade med boll och käglor. Erika Gustafsson som trots lite hängighet ställde upp i tävlingen blev fyra. Båda Landskronagymnasterna är därmed klara för Götalandsmästerskapen.


Juniorer och seniorer med medaljer.
Foto: Wiveca Lindahl


Meja Engdahl-Petersson med guldmedalj.
Foto: Wiveca Lindahl

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser