Annons

Ett fall framåt för Falcons F12-tjejer

Det var en välfyllda läktare i Semmehallen då Falcons F12 gästades av Åstorp/Kvidinge IBS. Trots ett strålande höstväder lockade innebandymatchen många åskådare denna oktobersöndag.

Falcons tog ledningen i första perioden genom Ebba Karlsson och 1-0 stod sig ända till 8 minuten in i andra perioden då Åstorp/Kvidinge kvitterade. En stund senare tog gästerna ledningen med 2-1 och innan perioden var slut hade Åstorpstjejerna utökat till 3-1.

Annons
 

Den tredje perioden inledde Falcons starkt och reducerade till 2-3 och återigen var det Ebba som hittade rätt med ett distansskott. Tjejerna hade flera fina chanser där Messina Gobic var nära med ett knallhårt skott i stolpen. Men Åstorp/Kvidinge arbetade sig åter in i matchen och lyckades göra ytterligare två mål och kunde vända hemåt med en 5-2 seger i bagaget (1-0, 0-3, 1-2).

Inte mycket att snacka om, eller? Jo, faktiskt. Falcons tjejer mötte ett lag där flera av motståndarna var 13 år. Det var således stor skillnad i snittlängd mellan lagens spelare, då Falcons mönstrade en trupp med endast tre 12-åringar. Lagets övriga spelare var 9 – 11 år.

Franko Gobic, huvudtränare för Falcons F12, var mycket nöjd med tjejernas insats. ”Jag är så fruktansvärt stolt över tjejerna! De möter ett av seriens bästa lag idag och de växer ett snäpp varje match vi spelar.

Nästa match spelar Falcons F12 borta mot Bjärreds IBK 19 okt kl 11.00.


Rebecca Björklund jagar en Åstorpspelare längs sargen. Foto:www.Foto261.se


Messina Gobic gratulerar Ebba Karlsson efter Ebbas andra mål. Foto:www.Foto261.se


Messina Gobic lossar ett hårt skott som träffar stolpen. Foto:www.Foto261.se


Falcons F12 tjejer gör en riktigt bra match mot Åstorp/Kvidinge.
Foto:www.Foto261.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser