Annons

Vetenskapsjournalistik

Elever som går andra året på naturvetenskapsprogrammet på Allvar Gullstrandgymnasiet får möjligheten att skriva artiklar för tematidningen Vetenskap och Hälsa.

Naturvetenskapseleverna i årskurs två, på Allvar Gullstrandgymnasiet, reser måndagen den 20 oktober till Lund för att intervjua forskare inom stamcellsforskning och cancerforskning för att sedan under veckan skriva artiklar om mötet och forskningen.

Annons
 

Detta är ett projekt som genomförs i samarbete med redaktionen på Vetenskap och Hälsa som är en tematisk tidning som ges ut av Region Skåne och Lunds Universitet.

För att leverera en bra produkt kommer en vetenskapsjournalist till Allvar Gullstrandgymnasiet och undervisar eleverna i tekniker som rör denna form av skrivande. På fredagen samma vecka (24/10), som besöket i Lund, ska artiklarna vara färdiga och levereras in för korrektur och publikation.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser