Annons

BGK Linjen femma i Europacupen

I helgen avgjordes Europacupen i bangolf i tyska Schriesheim. Sveriges damlag bestod av spelare från BGK Linjen och de lyckades bärga en meriterande femteplats.

I lördags var det finalvarv i Europacupen i bangolf för de lag som kvalificerat sig. Sex damlag och och lika många herrlag gick vidare och BGK Linjens damer låg på en stabil femteplats med målet att försöka avancera till en fjärdeplats.
– Lördagens första varv gick inte som förväntat då banorna var väldigt fuktiga och det var inte mer än 12 grader ute. De andra lagen klarade detta bättre än oss och gapet upp till fjärdeplatsen ökade. Trots detta fortsatte vi kämpa och både andra och tredje varvet gick desto bättre och vi lyckades ta igen några slag. Vi slutade på en femteplats, fyra slag från fyran och kan konstatera att vi gjort en mycket bra insats bland Europas bästa damlag, säger Elisabeth Brandt.
– Vi klarade vårat mål med att bli bland de sex översta och har presterat bra med ett lagsnitt på 22.3 på 18 banor. Det kan översättas med bara lite mer än fyra tvåor och 14 spik på ett varv.

Annons
 

Efter tävlingen väntade en avslutningsceremoni följt av en bankett och senare hemfärd mitt i natten.
Värt att tillägga är också att ett svenskt lag, Uppsala BGK, segrade på herrsidan och trea blev det andra svenska herrlaget som var med, Tantogårdens BGK från Stockholm.

BGK Linjens lag består av Elisabeth Brandt, Annelie Lundell och Carolina Larsson samt reserven Camilla Forslund, som på fredagen gick en strålande 22-runda vilket är hennes personbästa.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser