Annons

Wormo och Besa vann sina serier

Den gångna helgen avgjordes småklubbsfotbollen i Landskrona. Såväl Wormo som Besa vann sina respektive serier medan BK Fram får inrikta sig på två tuffa kvalmatcher mot Skånekurd.

I division 5 västras allra sista omgång hade IK Wormo lysande förutsättningar för att ta hem seriesegern. Två poäng före tabelltvåan Dösjöbro och på hemmaplan skulle säsongens bottenlag, Gantofta IF, stå för motståndet.
Vädrets makter bjöd på en solig och varm inramning av matchen på Exan, vilket kändes som ett gott tecken för alla Wormosupportrar, som slutit upp för att heja fram sitt lag.

Annons
 

Efter nio minuters spel i första halvlek gav Bleron Shala Wormo ledningen med 1-0. Halvleken bjöd inte på någon välspelad fotboll och kanske var Wormospelarna lite tagna av stundens allvar. 1-0 stod sig halvleken ut.

Tolv minuter in i den andra halvleken lossnade det för Wormo när Bleron Shala än en gång satte bollen i nätmaskorna och utökade Wormos ledning till 2-0. En stund senare justerade Martin Baric till 3-0 och Wormo visade nu upp ett betydligt effektivare spel. Gantofta drog på sig två röda kort och sedan var det inget snack om saken. Johan Mejborn, Martin Baric och Joakim Ramberg fortsatte Wormos målskytte och fastställde slutresultatet till hela 6-0.

Det var segerrusiga spelare och tränare i Wormo som firade seriesegern med champagne och bengaler. Lagets nästa match är i seriepremiären i division 4 2015.

Noterbart är att Glumslövs FF slutade femma i samma serie som Wormo.

Besa vann Landskronasexan
Årets Landskronasexa var spännande till sista match och med facit i hand så konstaterar vi att det gick bra för lagen från kommunen. FK Besa tog hem seriesegern efter att de enkelt besegrat Teckomatorp med 4-1 på Ulkavallen. Besa-segern innebar att BK Fram kom tvåa i tabellen och får kvala mot Lundalaget Skånekurd FF till femman .
– Vi hade allt i våra egna händer fram till förra omgången då vi bara fick 1-1 mot Ramlösa, säger Benny Berggren, tränare i BK Fram.
– Så nu väntar ett ovisst kval som kör igång till helgen.

Den första kvalmatchen spelas på lördag klockan 14.00 på Klostergårdens idrottsområde och returen går på Exan en vecka senare.
– Eftersom vi vill ha så mycket stöttning som möjligt så kommer vi hyra en buss som kan ta oss till matchen i Lund. Bussen kommer att lämna klubbstugan 12.45, vi samlas på klubben 12.30 så vi hinner med att räkna in alla och fixa betalningen, hälsar Michael Bengtsson, ordförande i BK Fram.
Mer information om bussresan hittar du på deras hemsida.

BK Landora och Härslövs IK som också spelade i Landskronasexan lirar i samma division även nästa säsong efter en sjunde respektive åttonde plats.

I division 7 västra vann Bosna FF med hela 7-1 över Bergandy och kommer att kvala till sexan. För motståndet står Dalby GIF och första matchen avgörs på Ulkavallen klockan 14.00 på söndag. Returen spelas på bortaplan en vecka senare.

Avslutningsvis noterar vi att Borstahusens BK, efter en turbulent säsong, spelar i division fyra nästa år. I säsongens sista match förlorade BBK med hela 8-0 mot BK Olympic.


Vackert väder med sol över de blå och gula spelarna när Wormo tog emot Gantofta på Exan i lördags.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se


Martin Baric gjorde två av Wormos mål.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se


Wormos tränare Dick Melin hissas av segerrusiga spelare och supportrar.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se


Seriesegrare, champagne, bengaler och rök. Så såg det ut på Exan i lördags eftermiddag.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser