Annons

BoIS chanslösa trots drömstart

BoIS fick på söndagen en lektion i fotboll då Hammarby gästade IP. Laget från Söder i Stockholm spelade ut de randiga efter konstens alla regler trots att BoIS tog ledningen efter 21 sekunder. BoIS var inte dåliga men klasskillnaden var stor. Hammarby hade ett tempo som visar att de är seriens bästa lag och när domare Nermin Cisic blåste av matchen stod det 1-3 på resultattavlan.

BoIS fick en start som de inte haft på mycket länge. Redan efter 21 sekunder jublades det på IP då Andrew Stadler pricksköt bollen i mål efter en fin framspelning av Erik Andersson.
De randiga fortsatte att spela bra och chanser att göra 2-0 saknades inte. Enis Ahmetovic hade ett bra skott som gick utanför men frågan är om inte Andrew Stadlers chipp efter 11 minuter var den hetaste kandidaten till 2-0 men även den bollen gick utanför.

Annons
 

Hammarby var inte på något vis bortspelade. De skapade också en del chanser i det höga tempot och sakta men säkert tog gästerna över allt mer. Och visst kom det en kvittering. Det var Nahir Besara som vackert placerade bollen till höger om en chanslös Amr Kaddoura i minut 26.

Och från den stunden så dominerar Hammarby i det närmaste totalt. BoIS är inte dåliga men de orkar helt enkelt inte hålla samma tempo som gästerna. Spelet är tufft utan att bli fult och underhållsvärdet i framför allt första halvleken är stor.

I den andra är Hammarby allt för överlägsna för att  det ska bli spännande. Andrew Stadler är nära att peta in bollen precis i början av men i den 47 minuten hänger inte BoIS-försvaret med. Efter ett par snabba passningar är Pablo Pinones Arce sist på bollen och det står 1-2.

Resten av halvleken präglas av total Hammarbydominans.
Efter en dryg timmes spel kommer också 1-3 lite snöpligt. Efter diverse märkliga turer får Nahir Besara en tå på bollen samtidigt som Amr Kaddoura kastar sig. Liggandes kan målvakten se bollen rulla in ett par decimeter från hans tåspetsar utan att han kan göra något.

Därefter visar Hammarby prov på hur man dödar en fotbollsmatch. Efter tre minuters tillägg blåste domaren av matchen och ingen av de 2885 betalande kan säga annat än att de fått se en skapligt underhållande match med superettans bästa lag som segrare.

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand analyserar kort.
– Vi var passiva i början men efter hand gav tempot utslag. Vi lyckas hålla tempot matchen genom och det är skillnaden. Jag är nöjd med hur vi spelar av matchen och naturligtvis över segern, säger han direkt efter matchen.

BoIS tränare Patrik Johansson kan bara hålla med.
– De får skapa och sätta tempot och det kan inte vi hålla. De kom genom vårt mittfält för enkelt. Vårt anfall håller ihop ganska bra men Hammarby är bra på att pumpa på. Det måste man kunna stoppa för att rå på dom men det kunde inte vi.

Andrew Stadler tycker att han borde gjort ett mål till för att de randiga skulle ha någon chans idag.
– Jag hade en chans att göra 2-0 men missade och sedan tog dom över. Men det är inget snack Hammarby är utan tvekan det bästa laget vi mött i serien och segern är inte att säga något om, säger han och konstaterar att det är en kvalplats som BoIS måste sikta in sig på.
– Det är en realitet. Vi måste försöka att hålla de två understa lagen bakom oss. En nyckelmatch blir den på bortaplan mot Assyriska, säger han.

Klart är dock att det spelas en oerhört viktig match på tisdag också. Då möter Husqvarna Värnamo på hemmaplan och skulle Husqvarna vinna så går de förbi BoIS som i sådant fall ligger på nedflyttningsplats. Tappar Husqvarna poäng i Smålandsderbyt så har BoIS kvalplatsen i egna händer.

Hur som helst så väntar en rafflande avslutning på säsongen för BoIS.


21 sekunder in i matchen gjorde Andrew Stadler 1-0 till BoIS.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se.


Johannes Hopf visar prov på spänst när Niclas Rönner försöker lobba bollen över honom.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se.


Tempot var högt hela matchen och Hammarby var dom som låg steget före mest hela tiden.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se.


Det var tufft och hårt men inte fult på planen. På bilden är Enis Ahmetovic i kamp med Lars Fuhre och före detta BoISaren Johan Persson som idag är kapten i Hammarby.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se.


Nahir Besara gjorde två mål på BoIS och här är han nära att språngnicka in ett tredje.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser