Annons

Lokalproducerad öl vinner guld

Under den pågående ölmässan i Stockholm – Stockholm Beer & Whisky Festival 2014 – korades Landskronabryggeriet Brygghuset Finns Brown Ale fram som festivalens bästa svenska fatöl alla kategorier.

En fjäder i hatten för bryggeriet som startade produktionen i slutet av 2013 och som funnits ute på restauranger och på systembolaget sedan i våras. Nu visar man att bryggeriet också håller hög kvalitet på sina produkter när man kammar hem ölmässans guldmedalj.

Annons
 

– Det är det här som vi har haft som mål när vi startade produktionen, säger bryggeriets VD Joacim Larsen.
– Vi vill ligga på topp kvalitetsmässigt samtidigt som vi såklart också vill kunna konkurrera prismässigt med andra bryggerier i samma segment. Mikrobryggeribranschen växer i Sverige och vi ser att fler och fler kunder uppskattar kvalitetsöl som också är producerad i Sverige. Guldmedaljen är ett bevis på att vi håller hög kvalitet också för de mest kräsna ölkännarna och vår förhoppning är att priset kommer att hjälpa oss med vår expansion utanför Skåne, där vi redan har flera Stockholmsrestauranger som kunder.
 
Brygghuset Finns Brown Ale är en välbalanserad Brown Ale med mustigt maltiga toner och behaglig beska och fruktighet. Utöver Guldmedaljen vann ölen även ett silver i klassen ”Malt och humlebalanserad vardagsale i modern stil”.

Brygghuset Finn är ett hantverksbryggeri i Landskrona som producerat öl sedan slutet på 2013. Brygghuset Finn har sin grund i ett kursprojekt under grundarna Simon, Petter och Joacims studietid vid Lunds Universitet och fortsatte med hobbybryggning på studentkorridoren innan steget togs till att starta ett riktigt bryggeri. Brygghuset Finns öl finns för närvarande på sex Systembolagsbutiker och finns i övrigt beställningsbart till din butik och på runt 60 lokala krogar längs Skånes västkust från Malmö via Landskrona till Ängelholm.


Simon Frennberg har precis satt sin första omgång Brown Ale. Nu ett par månader senare prisas ölen och bryggeriet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser