Annons

Malvan bjöds på årlig fisketur

Strax innan klockan 16 på onsdagen, ett par minuter före utsatt tid, gled fiskeskutan Emma ut ur Landskrona hamn. Med på båten var ett tiotal fiskeentusiaster som brukar hålla till på Malvan. Det var Peter Hartford som äger turfiskebåten och som för andra året i rad bjöd ut Malvans gäster på en fisketur.

På onsdagen samlades några fiskeentusiaster på Malvan för att åka med turfiskebåten Emma ut på Öresund. Innan båten lämnade kajplatsen bjöds det på mackor och kaffe i lokalen på Jönsaplan och en som lät sig väl smaka och som skulle ut och prova fiskelyckan var Jan Jeppsson.
– Det är härligt att åka ut och fiska. Jag var med förra året och drog då upp en hel del sill, sa han när Landskrona Direkt hälsar på.

Annons
 

Sidan om Jan sitter Johnny Cosy djupt försjunken i ett korsord. Han tittar dock upp och gör klart att han inte ska med på den tre timmar långa fisketuren.
– Aldrig. Sista gången jag var ute med fiskebåt på Öresund var 1962 när min farsa lurade ut mig en blöt, kall och blåsig höstdag. Jag var grön i huvudet kan jag lova, säger han och skrattar åt minnet.
Äter fisk gör han dock gärna.
– Det finns platta fyrkantiga fiskar att köpa i butikerna, säger han med glimten i ögat och återgår till korsordet.

Det är andra året som Rederi Hartford bjuder Malvans gäster på fisketur. Ägaren Peter Hartford var själv inte med på onsdagen. Istället var det Heinz Lundström som var skeppare.
– Egentligen skulle vi ut förra veckan men då blåste det för mycket. Men idag är det perfekt. Ändringen har dock inneburit att inte så många kunde åka med. Men de som åker lär bli nöjda och få fisk, sa Heinz Lundström strax innan Emma styrdes ut på Öresund.

Och visst fick dom fisk. Några torskar nappade inte i år heller men ett rejält fång sill drogs upp under den tre timmar långa fisketuren.
– De fick upp 20-30 kilo sill och det är fantastiskt, säger Per Jensen som till vardags hjälper till på Malvan.
Själv stannade han dock kvar på land.
– Jag fixade till en värmande god oxsoppa till vännerna som var ute som de fick när de kom tillbaka, säger han och avslutar.
– Det är en härlig tur som jag hoppas blir en lång tradition. Det är ett roligt sätt att umgås på och samtidigt är det skönt att komma ut i friska luften.


Jan Jeppsson till vänster har just fått i sig ett par mackor innan det är dags för fisketur. Samtidigt serverade Janne Marckmann kaffe till Johnny Cosy som valde att stanna hemma med sitt korsord.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser