Annons

SST NET Falcons damer vann hett innebandyderby i Häljarp

Förra säsongen tog Häljarpstjejerna hem segern i bägge mötena mot Falcons under seriespelet och var därmed bästa damlag i stan. I söndags möttes lagen i en fullsatt idrottshall i Häljarp.
– Jag har aldrig varit med om en match på denna nivå som det snackats och skrivits så mycket om i månader innan, kommenterade Häljarps tränare Christian Melin inför matchen. Det blev också, som väntat, en tuff, hård och långa stunder jämn match. I det här mötet mellan lagen var det Falcons A-tjejer som tog hem segern med 6-4.

Falcons räknades som klar förhandsfavorit, men det var Häljarps Malin Svahn som gav laget ledningen med 1-0 efter drygt 8 minuters spel. Häljarp drog på sig en utvisning och minuten senare kvitterade Linné Jönsson till 1-1. I periodens sista minut lyckades Lotta Andersson ge Falcons en ledning med 1-2.

Annons
 

Andra perioden inledde Falcons med ett högt tempo efter förändringar i femmorna. Lisa Hansson utökade Falcons ledning till 1-3, men drabbades av ett litet snopet baklängesmål då Hanna Melin satte ett distansskott från egen planhalva. Det var bra tryck i hallen och bortalagets supportrar kunde jubla när Linnéa Jönsson utökade Falcons ledning till 2-4, ett resultat som stod sig till periodpausen.

Falcons startade även den tredje perioden i ett högt tempo och efter några minuter spädde Paulina Pavlovic på Falcons ledning till 2-5. Men Häljarp krigade tappert och reducerade till 4-5, först genom Emma Reslow och sedan Erica Johansson efter 7 minuters spel i tredje. Hemmasupportrarna anade att nu kunde matchen vända, men Falcons visade prov på disciplinerat spel i matchens slutminuter och med blott 5 sekunder kvar avgjorde Frida Lundgren då hon fastställde slutresultatet till 6-4.

Falcons huvudtränare, Anton Holmqvist, efter matchen:
– Sammanfattningsvis får man säga att det är skönt med tre friska poäng in på kontot efter den bleka inledningen i första perioden och att ändå få visa våra supportrar som hade lyckats få tag i biljetter till matchen och för oss själva att vi kan bjuda på en trevlig innebandy med energi. Vi spelar stundtals väldigt moget och sätter tryck när vi har läget och vänder hem när inte läget finns. Extra roligt att se att alla tre femmorna levererar framåt och spelar stabilt bakåt, något som visar att konkurrensen är stenhård om platserna. Lina visar att hon vill vara med och slåss om keeper-platsen.

Häljarps Christian Melin sammanfattade:
– Jag kan konstatera att vi möter ett bra lag, firma Jönsson och Laurenius i Falcons är rutinerade och håller i bollen bra och Häljarp har inte kraften att gå till anfall i slutet. Nu tar vi nya tag redan på onsdag är det match igen nere i Lund mot IBK Finn. En sak är säker i alla fall, innebandyn är en stor sport i Häljarp och framtiden talar för HSK.

Häljarps SK spelar sin nästa match borta mot IBK Finn ikväll, den 1 okt kl 19.40 i Tunahallen.

SST NET Falcons möter Lugi IBK hemma i Landskrona Idrottshall på fredag den 3 okt kl 20.20.

Matchfakta
Häljarp SK – SST NET Falcons (1-2, 1-2, 2-2).

Målskyttar i Falcons: Linnéa Jönsson 2 mål, Lotta Andersson, Lisa Hansson, Paulina Pavlovic, Frida Lundgren.

Målskyttar i HSK: Malin Svahn, Hanna Melin, Emma Reslow, Erica Johansson.


Malin Svahn, till vänster, inledde målskyttet och gav Häljarp en tidig ledning.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Felicia Petersson i Falcons prövar skottlyckan.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Intensivt spel framför Falcons målbur.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Frida Lundgren avgjorde derbyt mot sin förra klubb med ett mål i matchens slutsekunder. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Lyckliga Falconstjejer tackar publiken efter matchen. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser