Annons

BoIS storsatsar på söndag

Bakslagen för BoIS står som spön i backen. På söndag försöker dock klubben sig på att förbättra såväl tabelläge som den prekära ekonomiska situationen. På planen tänker laget försöka att betvinga topplaget Hammarby och i samband med detta vädjar klubben till Landskronaborna att de ska fylla sittplatsläktaren. Samtidigt försöker BoIS visa sitt samhällsengagemang genom ett projekt döpt till ”Tomten bor i Landskrona” som går ut på att åskådarna ska ta med sig julklappar som ska gå till behövande.

Klockan 18.30 söndagen den 5 oktober tar BoIS emot Hammarby på Landskrona IP. Att matchen har stämpeln av ödeskaraktär är knappast något överdrift.
Men det är mer än i tabellen som det krisar för klubben som firar 100 år nästa år. Även ekonomiskt ligger de pyrt till och därför vill BoIS se fulla läktare på söndag.
För att locka kommer det att bjudas på mer än fotboll.
– Det blir underhållning i VIP-baren med Twice Time och före matchen bjuder BoIS på lite nostalgi, kan man säga. Framför allt på 60-talet och början av 70-talet var det oftast en blåsorkester som spelade på innerplan. Därför har BoIS engagerat den mycket duktiga ungdomsorkestern från Ängelholm, Engelholms Marching Band, skriver klubben på sin hemsida.

Annons
 

Dessutom passar föreningen på att upprepa förra årets ”Tomten bor i Landskrona”.
– Förra året lyckades vi samla in 5000 leksaker som blev till julklappar och förgyllde tillvaron för oerhört många behövande barnfamiljer. I år siktar vi på att komma upp i 10000 leksaker. Förhoppningsvis ska matchen mot Hammarby ge oss en bra start för att uppnå målet, säger Asse Jakobsson på Startelvan vilka står för arrangemanget.
– Tanken är att publiken tar med sig en eller flera leksaker till Landskrona IP och överlämna dessa direkt till tomten. Leksakerna delas ut till behövande i Landskrona men också till behövande hjälporganisationer som till exempel Malvan, Röda Korset, Svenska Kyrkan och Rädda barnen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser