Annons

Kakornas historia – från lyxvara till vardagskonsumtion

Kakälskare bör bege sig till museet på torsdag.
Temat för veckans kulturtorsdag är kakor.
– Vi får höra om bakverkens historia från antiken fram till våra dagar. Föredragshållare är historikern och författaren Eva Helen Ulvros, som bland annat  skrivit en bok om kakornas historia tillsammans med Dick Harrison, meddelar Åsa Karlsson, tillförordnad museichef.

– Vi får höra om att honungen har varit det främsta sötningsmedlet genom tiderna och först när den nya tiden bröt in med socker, kakao och kaffe började konditorikulturen att frodas. Vi får också veta hur kryddningen varierat genom tiderna och varför 1600-talets kalvinister tvekade inför pepparkaksgubbar.

Notera torsdag den 2/10 kl. 18.30 om du vill få det att vattnas i munnen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser