Annons

Ska-legendar tillbaka i Landskrona

Klockan 22.00 imorgon lördag slås portarna upp på Tages. Det är dags för Ska Mobilizer 2014 och på scenen kommer bland annat Charley Anderson, som var med och grundade bandet The Selecter i engelska ska-metropolen Coventry, att stå medan det dansas så att svetten lackar på dansgolvet. – Det är alltid lika roligt att komma tillbaka till Landskrona och träffa mina gamla bandmedlemmar och spela med dom. Här är en publik som gillar och kan ska, säger han när Landskona Direkt träffar honom tillsammans med bandet Mobster då de ska repa på torsdagskvällen. Mobster består till större delen av det förra Landskronabandet The Skalatones som Charley Anderson spelade med tills de splittrades 2001. Förra året träffades hela gänget igen och genomförde en närmast kultförklarad spelning på Gränden. Spelningen kallades Ska Mobilizer 2013 och nu kommer alltså årets upplaga men denna gång flyttar man arrangemanget inomhus. – Det funkade inte i somras och dessutom har vi bra kontakter med de som äger Tages så därför kändes det naturligt att ta spelningen dit, säger Mikael Salonen i Mobster vilka kommer att inleda konserten. – Efter Mobster blir det lite DJ-musik innan Charley tar över och kör några gamla Selecterlåtar och en del annat. Sedan drar The Skalatones igång, informerar Mikael Salonen och Charley Anderson fortsätter. – Sen vet vi inte vad som händer. Det är öppet till 2.30 så allt kan hända, säger han hemlighetsfullt. Till vardags bor Charley Anderson i Rom och musiken är fortfarande en stor del av hans liv. – Tidigare i år var jag i Ecuador och gjorde ett par spelningar där avkastningen gick till humanitär hjälp och det var fantastiskt. Jag blev inbjuden av borgmästaren i Esmeralda och jag ombads även informera om hur männen kan ta mer ansvar i familjelivet, säger han. Men nu är han alltså tillbaka i Landskrona och laddar inför lördagens gig. – Jag ser fram emot ett fullt dansgolv och glada miner. Det är vad ska handlar om. Det viktigaste är feelingen. Har man inte feeleing så kan man vara hur duktig som helst men spelningen blir kass. Så lördagens spelning handlar om feeling, säger han och skrattar. Faktum är att såväl Charley Anderson som resten av bandet som ska lira ser fram emot en fortsättning även 2015. – Det är ju efter tre gånger man kan benämna ett arrangemang som en tradition och så vill vi gärna ha det, säger Niklas Andersberg som spelar bas i bandet. – Men till nästa år ska vi även försöka släppa något i samband med spelningen och det ska bli lite mer intimt. Man ska kunna sitta och njuta om man inte vill röra på sig. Intimt är ett jättebra ord som beskriver ska, skrattar Charley Anderson och beger sig in i replokalen och river loss klassikern Too Much Pressure, titelspåret på Selecterskivan som kom februari 1980, tillsammans med polarna från Landskrona.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser