Annons

Företagarna presenterar näringspolitiskt program

I dagarna presenterade Företagarna Landskrona sin uppfattning om hur företagsklimatet i Landskrona stad kan förbättras. En av flera vägar att gå är att kommunen jobbar hårdare med lokala upphandlingar.
– Lokala upphandlingar ger de små företagen i Landskrona ökad chans att vinna upphandlingar. Detta förbättrar det lokala företagarklimatet, säger Ronny Ahrling, ordförande i Företagarna Landskrona.

Även arbetsförmedlingen spelar en viktig roll.
– Arbetsförmedlingen bör inrikta åtgärderna på arbetsmarknadsutbildningar och lärlingsprojekt. Detta är särkskilt lämpligt i dag eftersom tydliga tecken på arbetskraftsbrist uppkommit. Det är viktigt att arbetsförmedlingen snabbt reagerar på dessa signaler och startar upp korta, moderna arbetsmarknadsutbildningar upphandlade av företag i den aktuella branschen, fortsätter Ronny Ahrling.

Annons
 

Företagarna vill även se fler gymnasieutbildningar, att företagsamheten i centrum ska stimuleras och att det ska finnas snabb och säker IT-kommunikation. Dessutom vill de att Landskrona skall ha en polisstation som är öppen dygnet runt samt att politikerna i Landskrona ska kräva en akutmottagning, även den bemannad hela dygnet.

Här kan du ta del av hela det näringspolitiska programmet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser