Annons

Drömlika bilder på Pumphuset

I går var det vernissage för Marie Rosenqvists utställningen Oculus Du Mia på Pumphusets fotoväggar. För fem år sedan fick Marie Rosenqvist diagnosen grå starr, på båda ögonen. – Långa slutartider, dubbelexponeringar och blandning av olika tekniker, både analogt och digitalt. Det var så allt började. Ett experiment där jag fann mitt uttryck, min känsla. Och till slut även nyckeln till min inre resa, förklarar hon. Bilder med texter blev hennes verktyg, där det melankoliska är den drivande kraften. Inspirerad av det surrealistiska, men också det romantiska, där det egentligen inte handlar så mycket om verkligheten, utan mer om drömmar och fantasier till andra dimensioner. Ett sökande till livets svåra frågor, oftast utan svar. Ur detta kom Oculus Du Mia, ett projekt som stäcker sig från år 2009. – Målet är att ge ut det i bokform så småningom. Projektet är pågående och är still work in progress. Den minnesgode kommer ihåg hennes utställning på Kelakollektivet under Fotofestivalen 2013 och får nu en uppföljning. Utställningen finns på plats sex veckor framåt. Marie Rosenqvist är fotograf och bildkonstnär. Medlem i Svenska Fotografers Förbund, Centrum för fotografi och Nätverket Brudarna.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser