Annons

BoIS fast förankrat i bottenträsket

Landskrona BoIS kräftgång fortsätter. Idag kom tredje raka förlusten när BoIS inför årets bästa (!) publiksiffra på IP, 2028, föll med klara 0-3 mot Jönköpings Södra.

På de tio senaste matcherna har BoIS endast lyckats skrapa ihop sju poäng. Lika många poäng har man nu upp till Öster som parkerar på platsen strax ovanför kvalstrecket. Med fem omgångar kvar att spela möter BoIS antingen lag som är indragna i den absoluta topp- och bottenstriden. Nu gäller det att vakta den kvalplats men besitter.
– Vi måste prestera bättre än idag och ta så många poäng vi bara kan, suckade BoIS tränare Patrik Johansson, ställd inför fakta, direkt efter slutsignalen.

Annons
 

Det var annars BoIS som skapade matchens första heta chanser. Efter en kvarts spel friställde Andrew Stadler sin landsman Paul Torres som ren med målvakt Damir Mehic, tvekar och bredsidan kan enkelt avvärjas. Fem minuter senare är det Andrew Stadler som sätter bollen i nätmaskorna men en omdiskuterad offside upphäver målet.
Mattias Adelstam skjuter stillastående och bollen styrs via en bortaförsvarare till amerikanen som hinner upp bollen strax innan kortlinjen och ur snävvinkel får den under Damir Mehic.
– Jättetveksamt. Flaggan kommer inte upp förrän han rullar bollen i mål. Inte när han tar emot den, ansåg Patrik Johansson.

BoIS hade sen också en bra period direkt i inledningen av andra halvlek men fler glädjeämnen än så var svåra att hitta. Istället förundrades publiken över att BoIS-spelarna stundtals såg ut som Bambi på is, på den gröna fina och nyvattnade IP mattan. Liknande scener utspelade sig även i förlustmatchen mot Östersund. Frågan är varför det ser ut så?
– Det är en jäkligt bra fråga, svarade Patrik Johansson och mumlade något om skorna.
Möjligen borde laget träna dagen innan vid samma tid under matchlika förhållande, med vattnad plan och elljus, så att skor och dobbar blir de rätta. Möjligen kan man då också träna på flera andra elementära situationer. Inkast exempelvis. Och varför inte en J-Södra variant på hörna som vid 0-2 målet.  Stenhård mot straffpunkten. Komma med fart och sätta ditt huvudet. Pang och det är mål. Inte som BoIS gjorde vid sina fem, lös droppboll mot första stolpen. Varje gång. Lättläst.
– Den stora skillnaden mellan lagen är aggressiviteten, synnerligen då i straffområdena, analyserade Patrik Johansson.
– Vi måste investera betydligt mer i varje enskild situation, sa han vidare möjligen med gästernas mål i baktanke.

0-1 kom i den 24:e matchminuten av innermittfältaren Fredric Fendrich som påpassligt och enkelt snappade upp en andra boll och från sin position strax utanför straffområdet kunde curla in bollen vid den bortre stolpen. Snyggt ansåg  de tio på bortaläktaren. Bedrövligt och absolut inte otagbart ansåg övriga.
Tveklöst snyggt var Daryl Smylies stenhårda nick på hörnan i den 71:a matchminuten.
Spiken i kistan slog lagkapten Tommy Thelin in på straff, med tio minuter kvar att spela.

Ärligt talat ska BoIS vara glada om man lyckas knipa en kvalplats. Och vem vet, kanske ställs laget mot Utsikten där den tidigare BoIS:aren Luka Mijaljevic öst in 17 mål i Söderettan eller mot IK Frej Täby som just nu också ligger på en kvalplats i Norrettan och vars ordförande är BoIS tidigare sportchef Mats Aronsson.


Mattias Adelstam fick inte till det där lilla extra mot Jönköping.


Enis Ahmetovic blandade skapliga prestationer med mindre bra.


Erik Andersson provar skottlyckan.


Daryl Smylie kan helt ohotad gå upp och nicka in 0-2 till Jönköping.


Rasmus Alm kom in i andra halvlek men hann inte uträtta så mycket.


Andrew Stadler kämpade och slet men ofta var han alldeles för ensam på topp.


Paul Torres hade ett gyllene läge i första halvlek men skottet täcktes ut av målvakten.


Wiliam Kvist var med från start.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser