Annons

Perfekt genrep för SST Net Falcons damer

Under lördagen spelades första upplagan utav SST NET Falcons Invitation där Falcons damlag ställdes mot Malmö FBC Dam Ungdom, Färjestadens IBK och Halmstad IBK. Falcons damer tog tre segrar utav tre möjliga och man gick runt på alla spelare i truppen med visionen att ha alla spelare redo inför seriepremiären mot Häljarps SK nästa söndag.

Morgondimman låg tät runt Idrottshallen när Falcons Damer samlades i Idrottshallen tidigt i ottan på lördagen. Det var glest på läktarna vid niotiden, men under dagen anslöt allt fler supportrar. Framåt 12-tiden tändes grillen utanför hallen och många besökare passade på att njuta utav en välgrillad hamburgare och årets sista dag med sommarvärme.

Annons
 

Första matchen ställdes man mot Malmö FBC Ungdom en match där man inte fick igång något ordentligt tempo på varken ben eller boll och under hela matchen hade man två skott som var värde att nämna, lyckligtvis så hittade dessa två bollar nät och kombinerat med ett godkänt försvarsspel så räckte det med en 2-1 seger i första matchen mot Malmö. Styrkebesked att vinna denna matchen trots att man inte gör sin bästa match.

Inför andra matchen så visste man att man på pappret skulle möta ett betydligt starkare lag och ett betydligt individuellt bättre skolade spelare i form utav Färjestadens IBK som kvalade till division 1 förra säsongen, som även hade vunnit över Halmstad tidigare under dagen med 3-1. Damerna gör sin bästa match för dagen mot just Färjestaden, tempot var betydligt bättre på både boll och ben, trots det kändes det som att det fanns mycket mer att ta utav.
Trots att Färjestadens bjuds på en straff, och två oturliga situationer som alla resulterar i mål så lyckas damerna hämta upp två underlägen under matchen och vinna med 4-3, även här får vi summera med styrkebesked att vinna denna matchen och att man hämtar upp underläge två gånger mot ett disciplinerat och grymt bra individuellt skolat Färjestadens IBK.

Inför tredje matchen visste man att det räckte med oavgjort resultat för att ta hem dagens turnering, men något oavgjort resultat var det aldrig snack om, det var vinst som gällde. Halmstad hade under dagen kört ett väldigt hårt presspel mot både Malmö och Färjestaden så man var beredda på att man skulle bli jagade i tre perioder. Men istället blir det tvärtom Halmstad väljer att parkera bussen i eget slott i tre perioder istället, vilket ökar kraven på damerna som måste löpa hårdare och spela bollen snabbare. Även denna matchen så hämtar man upp ett underläge och i sista perioden kommer även den viljan vi vill se nästa söndag där man krigar in seger målet och tar hem tredje vinsten för dagen med 3-2.

Sammanfattningsvis så får man svar på det sista inför seriepremiären nästa söndag, man får bra känslor med sig i form utav tre vinster och styrkebesked att man lyckas hämta upp underlägen och vinna matcher trots att man inte gör sina bästa prestationer. Vi kan avsluta genrepet med positiva känslor och börja uppladdningen inför seriepremiären borta mot Häljarps SK nästa söndag.

Härnäst väntar seriepremiären på bortaplan mot Häljarps SK söndag 28 september kl 16.00 i Häljarps Idrottshall.


Camilla Blomberg, Sofia Nilsson och Lisa Hansson.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Lina Bergvall i Falcons målbur stöttas av Isabelle Landgren och Heidrun Bjartmarz då Färjestaden attackerar.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Lisa Hansson och Frida Lundgren jublar efter Fridas mål.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


I periodpausen passade Carl och Loui Olsson på att träna lite.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser