Annons

Asmundtorp missar kvalplats

Det som så länge såg ut till att bli en omgång med nerver slutade med att Kullavägen i helgen tog de poäng som krävdes och spelade bort både Asmundtorp och Marieholm från chansen att kvala uppåt. Så matchen mellan just Marieholm och Asmundtorp blev helt betydelselös.

Det var Marieholm som startade matchen bäst och visade tidigt att de under sin nya tränare lagt långbollarna bakom sig och nu spelar ett snyggt passningsspel med bra fart på deras mittfält vilket skulle visa sig vara avgörande denna dag.
1-0 till Marieholm kommer inte helt orättvist då Marieholm utnyttjar Asmundtorps dåliga markeringsspel på en hörna och Pontus Gressman kan ge hemmalaget ledningen.
Resterande av halvleken får ses som en kattens lek med råttan då det är Marieholm som får ses med ett enormt spelövertag. Dock kvarstår 1-0 till halvtid.

Annons
 

Andra halvleken börjar i samma anda som den första slutar. Marieholm äger det mesta av spelet och får utdelning ganska snabbt. 53:e minuten gör Valon Misimi 2-0 och i den 60:e minuten gör Morgan Hurtig 3-0.
3-0 målet får Asmundtorps tränare att reagera och han är snabb att göra två byten då han byter in 2 spelare födda 99 i Pontus Lundin och Filip Gripse. Detta får Asmundtorp att vakna och spela bättre. Två unga spelare behövdes för att väcka liv i ett mediokert lag. Detta i kombination med att Oliwer Oltner i Asmundtorp bidrar med sin tyngd i anfallet gör att det blir en bra matchförändring för bortalaget.
Tomas Gümüssoy kan slå in 3-1 till Asmundtorp i den 66:e minuten men mer än att utjämna spelet klarar inte Asmundtorp av denna dag och får se sig besegrade med 3-1.

– Det är klart man är besviken efter en förlust samtidigt som chansen på kval uppåt försvann. Men idag blev det tydligt att vi är ett nummer för litet när det kommer till topp 3. Jag vet att om gruppen bestämmer sig och gnuggar på så kan vi ta steget upp nästa år, men då krävs det 100 procent engagemang från alla spelarna samt att dom måste sätta fotbollen i första rummet. Jag hoppas verkligen så blir fallet, säger Asmundtorps tränare Johan Paulsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser