Annons

Arabisk filmfestival på teatern

Den 28-29 september arrangeras Arab Film Festival Landskrona på Lanskrona Teater. Förutom filmvisningar och seminarium blir det festligheter med musik, mat och mingel. Arrangör är Malmö Arab Film Festival (MAFF).

MAFF är Europas största filmfestival med arabisk film i högsätet och människor från hela världen samlas i Malmö för att njuta av och samtala om den arabiska filmen. Nu vill de göra festivalen mer tillgänglig för hela Skåne och därför har man valt att komma till Landskrona Teater.
– Vi arbetar för att med arabisk film, samtal och kulturella utbyten bidra till ökad förståelse mellan kulturer och människor, säger Helena Pataki.

Annons
 

Festivalen invigs den 28 september klockan 19.00 på Landskrona Teater med mingel, musik, arabisk mat och svensk premiärvisning av den palestinska långfilmen Palestine Stereo med regi av Rashid Masharawi. Under festivaldagarna presenteras en uppsjö av filmer och programpunkter.
– Vi kommer även arrangera ett seminarium med tema Kvinnans rättigheter i arabisk film, säger Helena Pataki.

Arab Film Festival Landskrona är för alla.
– Vi vill att arrangemanget ska utgöra en interkulturell mötesplats för mångfald och att den arabiska filmen ska fungera som ett komplement till det gängse biografutbudet. Arrangemangen vänder sig till kvinnor och män i alla åldrar, med alla etniciteter, säger Helena Pataki och fortsätter.
– Vi har i projektet ett starkt fokus på barn och unga, i synnerhet med de skolbiovisningar vi kommer genomföra. MAFF vill främja samförstånd och kulturutbyte mellan olika grupper I Sverige, i synnerhet I Malmö och Skåne.

Arab Film Festival Landskrona genomförs med stöd av Svenska Postkodlotteriets Kulturstiftelse, Region Skåne, Landskrona stad och Film i Skåne, och i samarbete med biograf Landskrona Teater, ABF och Grupp 194.

Hela programmet och mer information om Arab Film Festival Landskrona hittar du på deras hemsida.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser