Annons

Amanda Ooms framför kameran i Landskrona

Csaba Bene Perlenberg börjar närma sig slutet av inspelningen av sin första långfilm. På måndagen presenterade han en stor del av skådespelarensemblen och i vimlet på Landskrona Teater där en presskonferens hölls var bland annat Amanda Ooms på plats. Csaba Bene Perlenberg avslöjade också att filmens titel kommer att vara Bitch.

Det var trångt om saligheten på andra våningen på Landskrona Teater på måndagseftermiddagen. I foajen trängdes skådespelare med pressen då Csaba Bene Perlenberg kallat till presskonferens.
– Vi har nu två dagars filmande kvar. Imorgon åker vi in till Ven och på onsdag kör vi det sista här i Landskrona. Sen får det banne mig vara klart. Men samtidigt är vi i början för sedan börjar allt arbete med att sammanställa filmen, säger regissören.

Annons
 

Csaba Bene Perlenberg förklarar lite om filmen.
– Bitch är en skånsk roadmovie till tass. Det är åtta små historier som tar en hund från Indien till Landskrona, en resa som är mycket mer än antalet mil. Det sköna med att göra en film i åtta avsnitt är att man kan få med lite av varje, lite roligt, en thrillerdel, lite fantasy och rent av en liten spökhistoria, säger han.

På presskonferensen presenterar han också Amanda Ooms som en av alla skådespelare och det är inte första gången han varit i kontakt med henne.
– Det har inte blivit av tidigare. Men jag har läst en hel del som han skickat till mig tidigare och det är väldigt bra. Tidigare har det emellertid krockat med annat men nu passade det perfekt, säger Amanda Ooms som ska spela in på Ven imorgon och i Landskrona på onsdag.
– Jag spelar en veterinär och är med i själva ramberättelsen, säger hon och är spänd av förväntan.
– Hela den här grejen är speciell, att filma ur en hunds perspektiv och här har han verkligen tänkt till. Jag älskar människor som inte ger sig.

På plats är även Lars-Erik Berenett. På frågan om det är en smal film svarar han direkt.
– Nej, det tycker jag inte. Det är en film som visar människor. Det som gör filmen speciell är perspektivet. Hunden kan ju obemärkt se på en människa utan att hon tar notis.

Medverkande skådespelare förutom Amanda Ooms och Lars-Erik Berenett är Nic Schröder (Hata Göteborg), Anders Granström (Väsenpumpen och Sven Klangs Kvintett) och Milan Dragisic (Äta Sova Dö).
Med i filmen är även Per Ullberg, Karin Bertling, Mattias Malmgren, Anders Kungsman, Elena Alexandrova, Therése Hammar och Linnea Pihl.
Med på ett hörn är även Emelia Hansson, som har huvudroll i sci-fi-långfilmen Bieffekterna. Dessutom gör programledaren Farah Erichsén (P3 med Farah Erichsén, Sommarlov på SVT) sin skådespelardebut i “Bitch”. Filmdebut gör även Nike Borgeke Christoffersson, Oscar Aldgård, Isis Pinon och 8-åriga Minnéa Kindstedt.


Från vänster: Emelia Hansson, Nike Borgeke Christoffersson, Linnea Pihl, Milan Dragisic, Karin Bertling, Anders Granström, Csaba Bene Perlenberg, Minnéa Kindstedt, Lars-Erik Berenett, Amanda Ooms, Anders Kungsman, Per Ullberg.


Stämningen var munter vid måndagens presskonferens.


Milan Dragisic spelar en av karraktärerna i Csaba Bene Perlenbergs film.


I samband med måndagens presskonferens så presenterades även filmens så kallade teaserposter, designad av Andy Kerr.

Läs även: Perlenberg och Berenett filmar tillsammans igen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser