Annons

Utfärd till Nordsjälland

Föreningen Norden i Landskrona gjorde en bussutflykt till Själland den 13 september. 35 medlemmar följde med på denna tur.
– Först stannade vi vid Fyrkroen nära Gilleleje för en förmiddagsfika. Därefter fortsatte färden till Hundested, där vi besökte Knud Rasmussens Hus. Knud som dog 54 år gammal hann med sju Thule-expeditioner. Den mest kända resan tog honom från Grönland över Kanada till Stillahavet åren 1921-24, berättar Per Månsson.

Lunchen intogs på Hundested kro.
– Vi besökte därefter Rudolph Tegners Museum och Statuepark. Där vandrade vi runt bland hans statyer inplacerade i sagolik natur och tittade även på statyer inne i museet.
Eftermiddagskaffet intogs i trädgården.
– Fyllda av intryck ställde vi kosan hemåt, säger Per Månsson och berättar att föreningens nästa träff blir på Stadsbiblioteket tisdagen den 7 oktober klockan 18.30. Författaren Anna Larsdotter håller fördrag om Stig Lindbergs gärning i en tid då Sverige genomgick en dramatisk utveckling mot modernitet och välfärd. Sammankomsten sker i samverkan med Bibliotekets Vänner.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser