Annons

Stad i ljus möter bilister från norr

Nu har stadens silhuett i Cirkulationsplats Säbyholm fått belysning.
En snilleblixt av biträdande förvaltningschef Göran Albertsson sparar dessutom många skattekronor.
– Första tanken var att sätta opalglas som kontrast till Cortenstålets rostiga yta. Men så kom Göran Albertsson på den lysande idén att istället att lägga en sträng silikon på kanten. Silikonet reflekterar ljuset på ett fint sätt, säger Thomas Lehrecke, chef för teknik- och serviceförvaltningen.
– Och när den blivit grön om tre år får vi köpa in en ny tub, säger han med glimten i ögat.

Rondellen börjar nu så smått att bli färdig och för de som fortfarande undrar om silhuetten ska målas, så är svaret nej. Cortenstålets speciella egenskaper är nämligen att det visserligen rostar, men bara till en viss gräns. När det väl har rostat, så blir den jämn i kulören, och Cortenstålet är sedan väldigt beständigt utan ytbehandling. Färgen beskrivs som vackert mörkbrun, ibland med dragning åt orange.
Nu återstår att fixa planteringsytan.
– Här kommer vi troligen att rulla ut sedumgräs, avslutar  Thomas Lehrecke.

Annons
 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser