Annons

Kvalhoppet inte ute för AIF

Det var ett starkt Asmundtorps IF som visade från start i söndagens hemmamatch mot Fortuna att det var tre poäng som gällde. Så blev också fallet. Då domaren blåste av matchen var bortalaget Fortuna besegrade med 4-1.

Efter den tråkiga nyheten att Stattena vek ner sig och lämna WO i resterande matcher av säsongen var tabellen omräknad. En av vinnarna av detta var Asmundtorp som nu kan se en ny, fast än liten, chans till att nå en kvalplats.

Annons
 

Detta skulle synas direkt i denna match då det var AIF som tog kommandot direkt och höll i större delen av spelet. De dominerade på Fortunas försvarsplan och ställde till med oreda i anfall efter anfall. Och det skulle resultera sig.

I minut 12 händer något som garanterat, och då menas verkligen garanteras, blir årets mål på idrottsplatsen då Tomas Gümüssoy förvaltar ett inlägg utanför straffområdet. På en volley drar han till ett skott som får klassas som ett av de snyggaste någonsin på idrottsplatsen. 1-0 var resultatet av detta.

Efter det fina målet är det dags för Asmundtorps målvakt Kim Persson att presentera sig då han i den 16:e minuten står för en ruggig räddning på ett fint Fortunaskott. Efter räddningen böljar spelet lite och Asmundtorp går ner i hastighet och skärpa. Asmundtorp lyckas även i den 24:e minuten hitta mål via Philip Olsson. Tyvärr döms målet bort för offside.
I minut 33 ska Asmundtorp äntligen få in 2-0 då Oliwer Oltner gör en kanonlöpning längs hela kanten och belönas genom att få en retur mitt framför fötterna. Säkert förvaltar han det och 2-0 är ett faktum.
I minut 36 sker då det ända misstaget för dagen i backlinjen då bollen lite väl enkelt letar sig in via ett inlägg som hemmalaget aldrig lyckas få bort. Detta förvaltar Oliver Åkerman i Fortuna till 2-1.
Resultatet skulle inte stå sig då Michael Stenberg i hemmalaget visar att han är tillbaka efter lång skadeperiod och i den 42:e minuten fastställer halvtidsresultatet 3-1.

I andra halvlek böljar spelet till en början med. Dock hämtar hemmalaget upp sitt spel ganska snabbt och förvaltar halvleken mycket bra tack vara ett starkt försvarsspel. Halvleken får ses som händelsefattig förutom att Asmundtorp via Thomas Özer kan fastställa 4-1 i den 89:e minuten. Hemmalaget är strået vassare och spelar lugnt hem tre poäng denna dag.
– Vi spelar med ett bra försvarsspel idag och har lite tur att vi får in 3-1 precis innan paus. Jag är nöjd med inställningen vi visar varandra. Vi har fortfarande en liten chans att nå kvalspel vilket truppen verkar ha förstått och vill. Jag ser fram emot avslutningen av säsongen, säger AIF-tränare Johan Paulsson efter matchen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser