Annons

Dags för tystaste och renaste rallyt

Till helgen är det åter dags för Oresund Electric Car Rally.
Under lördag och söndag körs tävlingen i både Danmark och Sverige. Syftet med rallyt är att uppmärksamma elbilens utveckling i Öresundsregionen. Ett av tävlingsmomenten är bland annat att visa på hur energieffektiva elbilarna är.

Elbilsfrågan har fått mer uppmärksamhet allteftersom tekniken på området gått framåt. Att rallyt körs i just Öresundsregionen är däremot ingen slump. Sedan rallyt initierades som ett EU-projekt 2011 har fler elbilar tillkommit och rallyt har växt sig större under Öresundskomiteens regi.
Närmare 70 elbilar kommer att delta i år. Landskrona Energi deltar för andra året i rad.
– Vi på Landskrona Energi arbetar aktivt med den lokala el- och värmeverksamheten utifrån ett miljöperspektiv. Elbilsfrågan är en del av det perspektivet. Vi har införskaffat några elbilar inom företaget och vi vill därför vara med i rallyt för att främja utvecklingen av elbilar och laddinfrastruktur i Öresundsregionen, säger Johan Holmstedt, VD på Landskrona Energi AB.

Annons
 

I år deltar Landskrona Energi med två eldrivna fordon, en Renault Kangoo och en Renault Twizy. Twizyn klassas som en motorcykel och får därför köra utanför själva tävlingen.
– Förra året hamnade Landskrona Energi, under tävlingsnamnet LA Energizers, på plats 41. Målet för i år är givetvis att få en bättre placering. Men också för att ha roligt, säger Johan Holmstedt.


I samband med fjolårets elbilsrally testade Landskrona Direkt en Tesla Model S. Om det äventyret kan du läsa här.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser