Annons

Landskronabo i kajak från Strömstad till Haparanda

Om några dagar kan Landskronabon André Ahlfors Dahl sätta punkt för ett stort äventyr, eller åtminstone ett kommatecken. Han har då paddlat 230 mil i sin kajak från Strömstad vid gränsen mellan Norge och Sverige, till Haparanda. Därefter väntar ett uppehåll innan han snörar på sig skidor för en tur från Haparanda till Strömstad via Treriksröset.

André Ahlström Dahl är en 28-årig Landskronabo som har en försmak för det äventyrliga. Hans senaste strapats började i somras då han inledde en paddeltur runt Sveriges kust och som snart är till ända.
– Jag har några dagar kvar innan jag är framme i Haparanda, säger han till Landskrona Direkt i samband med ett besök på ett naturskyddsområde.
– Jag är ingen Iron-man-typ. Jag ser detta mer som ett sätt att se Sverige.Tanken är att jag ska njuta och det gör jag verkligen, säger han.

Annons
 

I våras blev han klar med sina studier och efter att ha kollat hur mycket han lyckats spara ihop så bestämde han sig för att bli en av de som erövrat utmärkelsen Havspaddlarnas Blå Band.
– Jag hade en kajak och funderade på att hitta på något kul. Så föddes idén och nu är jag snart framme, säger André Ahlfors Dahl. Det har dock inte varit alldeles enkelt hela tiden.
– Vind och vågor kan bli tuff och det är väl det som är det tråkiga, när man sitter fast. Jag var utanför Ringhals ett par dagar. Vädret var fint men det blåste så mycket att jag inte kunde ge mig ut.

I helgen eller i början av nästa vecka räknar André Ahlström Dahl med att vara framme i Haparanda. Äventyret är dock inte slut med det.
– Jag har bestämt mig för att åka skidor från Haparanda till Treriksröset och sedan ner till Strömstad, säger han och skrattar.
Det äventyret får han dock vänta med någon månad.
– Ja, där är ju inte någon snö ännu så jag åker hem till Landskrona först. När det sedan är rätt underlag så ger jag mig iväg igen, avslutar André Ahlfors Dahl och ger sig iväg i sin kajak från Bygdeå norr om Umeå med sikte på Haparanda.

Följ slutspurten på Andrés blogg.


– Bilderna är tagna idag vid Ratan. Det ligger i närheten av Bygdeå. Ska idag ta mig till Sikeå, Kallviken eller Bjurö. Allt beroende på vad jag känner för, säger André Ahlfors Dahl till Landskrona Direkt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser