Annons

Musikberättelse ska ge pengar till cancerforskning

I slutet av 2012 förlorade förskoleläraren Göran Andersson en nära vän som drabbats av cancer. Detta resulterade i en musikberättelse som kommer att visas för allmänheten vid två tillfällen i oktober. Tanken med föreställningen är att samla in pengar till cancerforskningen.
– Jag hade ju gjort en liknande tillställning tidigare. Det var 2010 och då hette den ”Det känns varmt i hjärtat”. Syftet den gången var att samla in pengar till barn i fattiga länder, säger Göran Andersson och berättar om det nya projektet.
– Den här berättelsen som jag döpt till ”Det måste vara ödet” har ett helt annat syfte. Nu gäller det att samla in pengar till cancerforskning. Cancern tog min och min familjs väns liv alldeles för tidigt, säger han. ”Det måste vara ödet” innehåller både berättande text och tio sånger och till skillnad mot verkligheten så är slutet bättre i berättelsen.

Kortfattat handlar den om en ung man som har nästan allt han kan önska sig och en framtid som bara väntar på honom med goda saker. Han träffar en gammal vän han inte sett på 10 år. Hennes framtid är dystrare. I samband med en läkarundersökning har hon fått ett tråkigt besked.
Tillsammans bestämmer de sig för att ta upp kampen mot cancern.

Annons
 

Två föreställningar är inbokade, en i Sofia Albertina Kyrka den 11 oktober samt i Asmundtorps kyrka den 19 oktober.
– Svenska Kyrkan ställde upp förra gången jag skrev en musikberättelse och de ställer även upp denna gång. Premiären är på höstens ”Landskronadag” lördagen den 11 oktober kl 16.00 i Sofia Albertina kyrka. Veckan därpå framför vi även musikberättelsen söndagen den 19 oktober kl 18.00 i Asmundtorps kyrka, säger Göran Andersson och hoppas på välfyllda bänkrader.
– Tänk om vi kunde fylla kyrkorna till bristningsgränsen de här två dagarna. Ni kommer, vi berättar och spelar, och vi ger alla varsitt litet bidrag till cancerforskning i de korgar som kommer att finnas vid utgången. Tänk vad mycket pengar det hade blivit till cancerforskning, säger Göran Andersson och avslutar.
– Forskningen går framåt men det är bråttom för alla de som precis påbörjat sin kamp mot denna avskyvärda sjukdom.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser