Annons

JSM-medaljer till Landskronaatleter

Landskrona Atletklubb reste under lördagen med tre unga lyftare till junior SM som gick i Olofström under helgen.

Först ut var Sara Andersson i klass 58 kg. Hon klarade sina inledande två ryck, 35 kg och 38 kg, Det sista rycket, 40 kg , som hade räckt till brons, fick tyvärr inte Sara upp utan hon fick nöja sig med en fjärdeplats i ryck. I stöt var Sara Andersson i form och hon klarade alla sina tre stötar med 52 kg som bästa stöt. Därmed lyckades hon gå förbi Em Holm-Wihlborg från Helsingborg och bärga brons både i stöt och i det sammanlagda resultatet.
Det var också första gången som Sara klarade 90 kg sammanlagt.

Annons
 

Lite senare under dagen var det dags för Hashim Al-Husseini att gå in i tävlingen. Han var heltaggad och tog nya rekord med sina första ryck på 53 kg och 56 kg. Sista rycket på 59 kg blev för tungt denna dag, men 56 kg räckte till ett silver i ryck. I stöten inledde Hashim Al-Husseini på personligt rekord 60 kg. I första försöket blev det efterpress men andra försöket gick bra. Tyvärr gick Andy Yu från Eskilstuna om med 64 kg så Landskronalyftaren försökte på 65 kg i sista försöket och det gick tyvärr inte denna gång. Hans lyft räckte dock till personliga rekord och bronsmedaljer i stöt och sammanlagt.

Sist ut var Sajad Al-Sudani. Han tävlade i den tuffaste klassen, 69 kg, och han hade svårt att hävda sig mot de äldre lyftarna. Han lyckades dock slå lokalkonkurrenten Emilian Jenrich från Helsingborg. Sajad Al-Sudani klarade sina två första ryck, 54 kg och 58 kg, men han missade det sista på 61 kg. I stöt gick det ännu bättre och han klarade alla tre stötar. Sajad Al-Sudani klarade 68 kg, 71 kg och 75 kg (nytt personligt rekord). Det räckte till en femte plats i ryck och en fjärde plats i stöt och sammanlagt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser