Annons

Funktionshindrade miste sin innebandytid

Under flera års tid har Suad Coric och hans kompisar i Föreningen för Funktionshindrade i Skåne Län träffats på onsdagskvällarna för att spela innebandy tillsammans i Korpens tidigare lokaler. Cirka 20 personer har dykt upp på träningarna. I onsdags tog det plötsligt slut. Stoppade av som man uppfattade det av Landskrona stad. Efter att Landskrona Direkt nu varit i kontakt med kommunen uthyrningsansvarige finns en ljusning i sikte. – Jag är chockad, besviken och ledsen, säger Suad Coric som varit engagerad i föreningen i många år. – På sommarhalvåret brukar vi spela fotboll på Ulkavallen tillsammans och det är inga problem med det. Men nu stoppar kommunen, som köpt Korpens lokaler, oss från att fortsätta spela innebandy. De säger att vi inte är en bidragsberättigad förening. Det är taskigt mot oss, säger Suad Coric och det går inte att ta miste på hans djupa besvikelse. – Vi är handikappade och vi har jätteroligt tillsammans. Jag förstår inte varför vi inte kan få behålla vår träningstid som bara är två timmar i veckan, säger han. Det var i våras som Landskrona stad köpte Korpens fastighet på Varggatan, det så kallade Korphuset, tidigare Rackethallen. Den 1 juni tog fritids- och kulturförvaltningen över driften av verksamheten i huset. Under sommaren har planering för verksamhetsutveckling och ombyggnation pågått. Förvaltningens vision med huset har varit att det ska bli ett aktivitetshus för alla som är öppet och bemannat året runt, alla dagar i veckan. – Vi vill ge mer utrymme för spontan aktivitet under dagtid – både nya och traditionella aktiviteter, sa Tom Sörensson, verksamhetsutvecklare på förvaltningen i samband med övertagandet. Frågan är nu varför Föreningen för Funktionshindrade inte får behålla sin träningstid. – Det mycket enkla svaret är att man inte sökt någon tid, säger Petrit Parduzi, föreningsassistent på fritids- och kulturförvaltningen och förklarar att tiden därför gått till ett flicklag i Falcons. – Vi har med skyltar försökt upplysa de som tränat på Korpen om övertagandet och enligt Korpen så har de försökt informera så många som möjligt, förklarar Petrit Parduzi men inser att informationen trots detta inte behöver ha nått fram till alla som tränat på Korpen. – Sen är det dessutom så att en av anledningarna till att kommunen övertog lokalerna var för att få mer halltider till just föreningar så att vi kan leva upp till nolltaxan som vi har för ungdomsidrotten. En styrelserepresentant för FFS som Landskrona Direkt har varit i kontakt med uppger att man under slutet av vårterminen bokat hallen den aktuella tiden även under höstterminen. – Det är samma person som tog emot vår bokning som sitter i receptionen idag och hon säger att hon minns att vi bokat, säger styrelseledamoten. Oavsett var felet ligger, så vill Petrit Parduzi försöka hitta en lösning på problemet. – Jag har haft fyra-fem samtal om detta tidigare, säger han och menar att dessa med ett undantag i det närmaste börjat med en utskällning och därmed inte blivit så konstruktiva. – Jag ser gärna att en företrädare för föreningen hör av sig till mig så ska vi göra vad vi kan för att gänget ska få lira innebandy igen, utlovar Petrit Parduzi.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser