Annons

Död säl vid Strandpaviljongen

Exakt på den plats där kommunen brukar arrangera bål på valborgsmässoafton har det flutit upp en död säl. Sakta men säkert håller den på att ruttna och flugor och andra djur har börjat att kalasa på kadavret samtidigt som stanken sakta men säkert börjar sprida sig.

Med tanke det på att stranden brukar finnas såväl hundägare som barnfamiljer lär dock den döda sälen transporteras bort i rappet.
Om det är som du säger så måste den bort. Vi kan inte ha en död säl på den stranden så lång tid som det tar för naturen att ta bort den, säger Peter Siilak, teknisk chef i Landskrona stad.
– Jag får be kommunjägaren att åka dit och ta en titt.

Annons
 

Faktum är att teknik- och serviceförvaltningen så sent som idag fått information om att det råder stor säldöd i Bohuslän och att alla döda sälar ska rapporteras in till Länsstyrelsen. Vad för typ av virus det rör sig om vet man inte på miljöförvaltningen i Landskrona.
Det kom rapporter i våras om att det kunde röra sig om samma virus som skördade massor av sälar på 1980-talet men det var falskt larm. Men vi kommer att meddela Länsstyrelsen om fyndet och sedan får teknik- och serviceförvaltningen och kommunjägaren besluta om de ska transportera bort kadavret eller om naturen ska sköta det. Det tar cirka en månad, sen kommer det inte att finnas ett spår kvar, avslutar Olle Nordell, kommunekolog på miljöförvaltningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser