Annons

Perlenberg och Berenett filmar tillsammans igen

För sju år sedan var skådespelaren Lars-Erik Berenett i Landskrona och spelade in filmen Väsenpumpen som regisserades av Csaba Bene Perlenberg.  Igår träffades de igen för att spela in en scen till Csaba Bene Perlenbergs nya film som går under arbetsnamnet Långfilmsfabriken. Landskrona Direkt var med på inspelningen av en scen där Lars-Erik Berenett spelar en brevbärare som pratar med en hund genom en brevlåda.

Inspelningen av Csaba Bene Perlenbergs debutlångfilm fortsätter oförtrutet. Från att ha varit i Indien och spelat in i våras styrdes kosan till hemstaden och scener har filmats på såväl idrottsplatsen och Gråen som Halvmånen och Citadellet.
– Det är så skönt att filma här igen. Jag har blivit nykär i min hemstad, säger Csaba Bene Perlenberg.

Annons
 

På torsdagen höll teamet till i och utanför en lägenhet i centrala Landskrona. På plats fanns skådespelaren Lars-Erik Berenett som i den aktuella scenen spelar en brevbärare som talar till en hund genom en brevlåda.
– Det är en härligt idé, att spela in en film ur en hunds perspektiv. Det är bara ett ofördärvat kreativt sinne som kommer på en sådan idé, säger Lars-Erik Berenett och syftar på Csaba Bene Perlenbergs manus.
– Hunden är en fattig filmskapares bästa vän, svarar regissören och skrattar.

Csaba Bene Perlenberg har haft Lars-Erik Berenett i tankarna för rollen under ett halvårs tid. Kontakt togs dock endast för ett par veckor sedan. Detta hindrade dock inte skådespelaren från att sätta en av scenerna direkt.
– Jag hade inte hunnit att plugga in allt utantill men jag improviserade en del och det blev ju bra, säger Lars-Erik Berenett efter att de sett klippet på en dator.

Utan att avslöja för mycket så är filmen uppbyggd på tio scener som uteslutande filmas ur hundens perspektiv. Några block återstår att filma, bland annat ett i slutet av september.
– Då kommer en annan skådespelare av rang och denna del av filmen kommer att spelas in på Ven, säger Csaba Bene Perlenberg.

Målet är att filmen ska ha premiär på Göteborg International Film Festival månadsskiftet januari/februari 2015.
– Det blir pressat men kommer att gå. Jag hatar julen så då har jag gott om tid och får ju då jobba ifred, säger regissören.

Det betyder att den ännu icke namngivna filmen har premiär före Zon 261 som även den spelats in i Landskrona.
– Ja. De håller nog på med specialeffekterna och klippning nu och sådant tar tid med en sådan film. Zon 261 är en helt annan typ av produktion som har en stor budget jämört med min. Det är skillnad som natt och dag, säger Csaba Bene Perlenberg och skänker en tacksamhetstanke till kulturnämnden i Landskrona.
– Utan deras hjälp hade jag inte kunnat göra denna långfilm.


Csaba Bene Perlenberg, Lars-Erik Berenett och Chris Maris som ansvarar för filmandet tittar på den just inspelade scenen och ett leende sprider sig snart på läpparna då tagningen blev lyckad.


Lars-Erik Berenett som brevbäraren som pratar med hunden om handskrivna brev och inköpslistor som man hittar i kundkorgar på varuhus.


Regissören ger skådespelaren en kort instruktion. Vad filmen ska heta avslöjas i slutet av månaden.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser