Annons

VM-äventyr väntar för Josefine

Efter en lång och intensiv sommar med mycket träning och nya program har tävlingssäsongen startat igen i den rytmiska gymnastiken. Sommaren innehöll även en VM-nominering för Landskrona Kvinnliga GFs Josefine Olsson, 16 år.
– Josefine har i helgen som gått testat sina nya program och VM formen i Norge. Tufft motstånd för den lilla landskronatjejen får man säga. Nästan alla som var där ska till VM i Izmir i Turkiet som startar söndagen den 21:a september, säger Jenny Engdahl för Landskrona Kvinnliga GF.

I grenarna tunnband, boll och käglor lyckades Josefine Olsson med det mesta i sina tuffa och fartfyllda program. Men i sista grenen band lyckades hon inte fullt ut och rasade lite i resultatlistan. Totalt blev det en nionde plats.
– Josefine lyckades ta sig till två grenfinaler och avslutade helgen med en femteplats i boll och en fin fjärdeplats i grenen käglor.

Annons
 

Med på resan till Norge fanns även LKGFs duktiga junior Olivia Kristensson–Nilsson.
– Olivia tävlade också i fyra grenar och var liksom Josefine nöjd med insatserna i tunnband, boll och käglor. I grenen band hade Olivia en försmädlig miss där bandet gick utanför tävlingsytan.

I lagtävlingen där Josefine Olssons och Olivias Kristensson–Nilsson poäng bildade lag blev de nummer sex.
– Nu är det en och en halv veckas träning kvar till Josefines livs äventyr på VM och sista finslipningen av programmen ska göras. Vi önskar henne lycka till i Izmir, avslutar Jenny Engdahl.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser