Annons

Christel Jönsson inleder hösten i Pumphusets konsthall

Höstens första utställning på i Pumphusets konsthall hänger på plats. Det är Christel Jönsson från Viken som ställer ut. Utställningen har vernissage på lördag mellan klockan 12-16. Invigningen äger rum klockan 13 i konstnärens närvaro.

Christel Jönsson är en artist med många strängar på sin lyra. Förutom målningar i olja och tempera har hon sysslat med video-art, performance och internetbaserad konst, något som kunde beskådas på Landskrona konsthall våren 2012.
Denna gång är det dock uteslutande måleri på väggarna som gäller.
– Det är ett 40-tal tavlor, de flesta målade de senaste 2-3 åren som visas och allt håller mycket hög klass, säger Lennart Cronsell, ordförande i Borstahusens Konstförening.

Annons
 

Mycket av Christel Jönssons senare konst handlar om identitet.
– Mitt intresse för vad som är vår verkliga identitet bakom alla världsliga ting genomsyrar min senaste produktion, säger hon och berättar om hur hon ser samband mellan identitet och natur.
– Fingeravtrycket har länge varit ett bevis för identitet. Den är unik för var och en av oss samtidigt innehåller den alltid samma snarlika spiral. Samma spiral som går att finna i så många andra sammanhang i naturen.

Redan vid 12-års ålder bestämde sig Christel Jönsson för att bli konstnär. Hon fick sin konstnärliga utbildning på konstakademin i italienska Florens där stor tonvikt lades på konstnärlig hantverksskicklighet, men där det också fanns möjlighet att kombinera bildkonsten men andra ämnen.
– Jag gick min utbildning på Florens konstakademi och fick en otroligt fin förberedelse i måleriska tekniker och i hantverket med den bottega tradition som finns i Italien. Samtidigt är det italienska samhället mycket dynamiskt. I allt från den intellektuella världen till design och mode, säger hon.
Efter tio år i Italien flyttade hon hem till Sverige, till Viken i Skåne, där hon nu är verksam.

Utställningen pågår mellan den 13 september och den 26 oktober.
Konsthallen är öppen: tisdag-fredag 12.00-17.00 och lördag-söndag 13.00-16.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser