Annons

BoIS sponsorer i ekonomiskt krismöte – Miljonförlust befaras

I år hade Landskrona BoIS budgeterat med en vinst på 800 000 kronor. Vikande publiksiffror i kombination med missberäkningar på utgiftssidan har gjort att den budgeterade vinsten förvandlas till en förlust på cirka en miljon kronor om inget drastiskt sker. Därför kallade klubben sina största sponsorer till möte på onsdagen där klubben informerade om läget.
– Vi stod inte med bössan i handen men vi berättade att vi står inför en tuff höst, säger Gabriel Munck, ordförande i BoIS.
– Vi informerade också om hur vi i slutspurten kommer att jobba för att försöka minimera förlustsiffrorna och rent av hamna på plus minus noll.

En av missberäkningarna i budgeten gäller publiksiffran.
– Vi budgeterade på en publiksiffra runt 2000 per match om jag inte minns fel. Idag ligger snittet på knappt 1700. Vi ligger alltså på kvalplats även i publikligan och det är något som är nytt för oss, säger Gabriel Munck och skickar ut en vädjan.
– Jag vet att BoIS har ett stort stöd bland landskronaborna och därför vädjar jag till dessa att hjälpa oss genom att komma ut och se resterande matcher. Prioritet ett är nu att vi ska klara oss kvar i Superettan och sedan att nå ett ekonomiskt nollresultat och här har landskronaborna möjlighet att hjälpa till.

Annons
 

BoIS kommer dessutom att köra några kringarrangemang. Bland annat så kommer föreningen att, precis som ifjol, ha en auktion fast i en förädlad form.
– Det kommer att bli i samband med en after work och årets konferencier är Jesper Aspegren, avslöjar Gabriel Munck.

En annan ekonomisk post som slagit fel är lönerna. Föreningen valde att inte förlänga de flesta spelarnas kontrakt inför innevarande säsong. Men trots detta har lönerna inte minskat så mycket som man velat.
– Vi har bland annat fått fixa ersättare till Fredrik Karlsson och Surprise Ralani och det hade vi inte räknat med. Sedan har vi dessutom ett par löner som vi måste ut med trots att de inte finns kvar. Det gäller Bill Halvorsen, Jörgen Pettersson och Rossi Eterovic, säger ordföranden.
– Därför tvingades vi till att tidigare i år säga upp personal på kansliet.

Att läget är tämligen akut råder det ingen tvekan om. Man att det skulle vara någon kris vill inte ordföranden påstå.
– Kris är ett svårt ord som jag inte vill ta i min mun ännu. Läget är allvarligt och vi måste göra något åt det, säger han.

På mötet var samtliga huvud- och guldsponsorer inbjuda. En av dessa var Parajetts ägare Tord Ohlsson.
– Det var ett konstruktivt och bra möte där många goda förslag dryftades. Nu måste denna situation redas ut och jag hoppas att det i så fall blir en nystart. Klubben måste ha ett nytänk för att det ska vända uppåt igen. Personligen tycker jag att klubben måste vara mer öppen, såväl mot medlemmar som mot media. Bara så kan BoIS få tillbaka förtroendet hos fansen och landskronaborna, säger Tord Ohlsson.

Enligt uppgift lär BoIS tappa sju till åtta miljoner kronor i olika intäkter om klubben trillar ur Superettan. Men det örat vill inte Gabriel Munck lyssna på i dagsläget.
– Det finns inte i våra tankar idag. Men vi måste ta mer poäng. Vinner vi samtliga matcher så lär vi hamna på åttondeplats. Men det kanske inte är realistiskt att tro. Men klara oss kvar ska vi. Nu är det alle man på däck som gäller, avslutar ordföranden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser