Annons

Träffa räddningstjänsten under brandskyddsveckan

Denna vecka är det brandskyddsvecka i Sverige. Så också i Landskrona och som tidigare år passar stadens räddningstjänst på att åka ut till ett par stormarknader för att på plats möta invånarna och prata brandskydd.
Fokus i år är brandskyddet för äldre. Risken att drabbas av brand eller omkomma i brand ökar med stigande ålder.

Under veckan organiseras olika aktiviteter runt om i landet som har fokus på att stärka brandskyddet för äldre som bor kvar hemma.
– Vi på räddningstjänsten vill minska antalet bostadsbränder och därför kommer vi under brandskyddsveckan finnas ute på stan för att informera om vilken brandskyddsutrustning du bör ha hemma och hur du ska agera om det ändå börjar brinna, säger Eva Lövbom, räddningschef i Landskrona stad.

Annons
 

Räddningstjänsterna i Skåne arbetar efter en regional strategi som har målet att minska antalet skadade och döda i bränder med den slutliga visionen att ingen ska skadas eller omkomma till följd av brand.

Träffa räddningstjänsten:
Onsdag 10 september klockan 17-19 på Netto på Remigatan
Torsdag 11 september klockan 17-19 på ICA Kvantum vid stationen
Fredag 12 september klockan 10-12 på COOP Forum
Lördag 13 september klockan 10-12 på Citygross

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser