Annons

Snogeröd vände och vann över AIF

Det blev en match med två ansikten då Snogeröd i lördags lyckades vända Asmundtorps tidiga ledning och sent i matchen avgöra med slutresultat 3-2.

Det var ett Asmundtorp som klart öppnade bäst i matchen. Första 20 minuterna var det mer eller mindre enbart spel mot Snogeröds mål. Och det skulle ge resultat tidigt då Jack Hedetoft kunde ge Asmundtorp ledningen i den 3:e minuten. I den 22 spelminuten var det dags igen för Asmundtorp då Niclas Andersson ökar på ledningen till 2-0. Två snygga anfall vid båda målen.

Annons
 

Efter målet händer det som har varit ett kännetecken för Asmundtorp de senaste åren. Spelarna trillar in i Snogeröds nivå gällande gnället. Snogeröd är ett duktigt lag på att få sina motståndare ur balans och skapa allmänt tråkig stämning på plan och det är viktigt för lag som möter dom att inte gå in i fällan och att påverkas av det. Detta fallerar Asmundtorp på och ganska tidigt syns upprörda känslor inom bortalaget. Detta går ut över prestationen då korten verkligen haglar in i båda lagen.
Snogeröd spelar på sin taktik och lyckas kvittera innan paus genom två anfall med lite tur men också ett försvarsspel i AIF som lämnar mycket att önska. 2-2 i paus.

Det är två taggade lag som kommer ut till andra halvlek, men det ska visa sig ganska snabbt att det är Snogeröd som denna dag är strået vassare i sin inställning. Uppmärksamheten visar sig avgörande då Snogeröd via ett snabbt inkast i minut 58 nickar in ledningsmålet bakom ett passivt försvar i Asmundtorp. Efter ledningsmålet kommer aldrig Asmundtorp tillbaka utan laget spelar utan energi.

Sett till matchen så spelar Snogeröd enligt en klar modell och taktik matchen igenom och plockar med sig tre poäng vilket fotbollsmatcherna i slutändan handlar om. Slutresultat 3-2.
– Vi är inte nöjda med resultatet men samtidigt så vet vi att gör inte samtliga spelare 120 procents arbetsinsats så kan vi lätt förlora en sån här match. Tråkigt med tanke på att vi leder med 2-0. Vi har fortfarande chansen att nå kval men vi har det inte i egna händer längre, konstaterar Johan Paulsson, tränare i Asmundtorp.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser