Annons

Ungdomar kastade föremål på brandmän

Räddningstjänsten i Landskrona kallades till Dammhagskolan på måndagskvällen. Någon hade satt eld på ett tygstycke intill en vägg på skolan. Brandmännen tvingades dock avbryta sin insats på grund av att ett ungdomsgäng kastade stenar och andra föremål emot dem.
Polis tillkallades till platsen men då de anlände var ungdomarna borta.
Ingen av räddningstjänstens personal blev träffad av de flaskor och annat som kastades emot dem.

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) är upprörd.
– Detta är en helt oacceptabel situation som måste stävjas. Räddningstjänstens arbete kan betyda skillnaden mellan liv och död. Var och en inser vilka följderna kan bli om utryckningsfordon stoppas eller försenas, säger han och får medhåll från Jonas Esbjörnsson (S)
– Detta är något som vi är helt överens om. Det är helt oacceptabelt. Räddningstjänsten ska inte behöva känna sig hotade när de är ute på uppdrag, säger socialdemokraten.

Annons
 

Torkild Strandberg ser gärna skärpta straff för dylika brott och Danmark är en förebild för folkpartisten.
– Det finns inga godtagbara förklaringar till ett sådant beteende. Det är dessutom dags att skärpa straffen för den här typen av gärningar. Ett bra exempel är Danmark: Där finns just den sortens lagar. I värsta fall kan brott mot dessa lagar ge fleråriga fängelsestraff, säger Torkild Strandberg och avslutar.
– Lagen måste skydda räddningsarbetarna så att de kan skydda oss.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser