Annons

Stororder till Haldex

Haldex har tecknat ett långsiktigt avtal med Daimlers division for släpvagnsaxlar. Det är skivbromsar till Mercedez-Benz TrailerAxleSystems som ska börja tillverkas i slutet av 2015. I dagsläget innebär det inte att man kommer att anställa fler i Landskronafabriken men det kan bli aktuellt längre fram.
– Vi planerar nyinvesteringar för att öka produktionskapaciteten i Landskrona. Vi har dock inga planer på att nyanställa i dagsläget men det kan ändras om efterfrågan på skrivbromsar fortsätter att öka, säger Catharina Paulcén, informatör på Haldex.

– Vi har framgångsrikt byggt vidare på vår världsledande position för trumbromsar och har tagit en väsentlig marknadsandel på skrivbromsar för släpvagnar i Europa. Avtalet med Daimler är ett av flera tecknade avtal för skrivbromsar som tillsammans är värda 650 miljoner kronor fram till år 2017, säger Bo Annvik, VD och Koncernchef för Haldex.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser