Annons

Parajett satsar i Norge och tryggar jobben i Landskrona

Tord Ohlsson ägare av Parajett är på ett strålande humör när han välkomnar pressen till det anrika Landskronatryckeriet. Jobben är tryggade för överskådlig framtid.

Parajett har tecknat ett avtal med Evry-koncernen gällande leverans av tryckta och digitala produkter i Norge, Sverige och Finland. Affärsvärdet är hemligt, men för Parajett är det ett stort kontrakt.
– Vi omsätter idag cirka 420 miljoner kronor och räknar med att efter 2015 vara uppe i en halv miljard, säger VD Anders Persson.

Annons
 

I dagsläget innebär det inte det nya avtalet några nyanställningar i Landskrona men väl i Norge. Affären stärker dock Parajetts plats på marknaden och företaget är idag näst intill unikt i sitt slag.

”Jag säger till de som jobbar hos oss
att gifta sig samt skaffa bil och hus.
De kan känna sig trygga med sina
jobb på Parajett.”

Parajett är idag en av Landskronas mest stabila företag. I våras köpte de Andvord Grafisk AS i Norge och nu står det klart att de kammat hem en rejäl order som tillsammans med en spännande utveckling tryggar framtiden för de anställda.
– Jag säger till de som jobbar hos oss att gifta sig samt skaffa bil och hus. De kan känna sig trygga med sina jobb på Parajett, säger Tord Ohlsson som äger företaget.

En av anledningarna till att de anställda kan känna sig trygga är alltså den en stororder som företaget kammade hem med Evry-koncernen.
Evry är ett IT-tjänsteföretag som är baserat på fusionen av Norges två största IT-bolag, EDB och ErgoGroup, och det svenska IT-bolaget SYSteam. Sammanslagningen ägde rum 2010. Evry består av ett team på 10 000 medarbetare och med en lokal närvaro på 50 orter i Norden. Fokuserade på allt från strategisk rådgivning och konsulttjänster till lösningar och outsourcing inom IT.
Från och med i år ville de förnya sina avtal och Parajett vann upphandlingen och därmed är jobben i Andvord tryggade i fem år.
– Valet av Parajett-koncernen är ett viktig beslut och vi ser framemot att kunna få en möjlighet att utveckla vår leverans till våra slutkunder ytterligare med Parajetts tjänster, säger Niklas Törnqvist informatör på Evry.

– Kontraktet med Evry kommer att leda till nyanställningar och nya investeringar i Andvord, något ger en geografisk närhet till den norska marknaden och säkra leveranskvaliteten, säger Arne Haugseth, VD i Andvord Grafisk AS.

Parajett går även från klarhet till klarhet på den svenska marknaden.
– Vi är väl rustade för den svenska marknaden efter nyinvesteringar och nyanställningar tidigare i år, säger Anders Persson, VD i Parajett AB och styrelseordförande i Andvord Grafisk AS.
– Vi ser verkligen framemot partnerskapet med Evry-koncernen. Härmed har vi klarat övergången från toner baserad produktion till ink baserad produktion, säger Anders Persson.

Landskronaföretaget är ett av Skandinaviens största grafiska IT-företag som med en kombination av avancerad IT-teknologi och grafisk kompetens levererar kompletta och skräddarsydda kommunikationslösningar.

– Vi räknar med att ha en omsättning på över en halv miljard kronor efter 2015 och det är en utveckling som är fantastiskt. Det är inte många år sedan företaget gick på knäna och fick säga upp folk. Men med fingertoppskänsla har företaget gjort ett par intelligenta investeringar gjorde att vi idag 165 anställda jämfört med 130 2010. Lägg därtill att framtiden ser ljus ut, säger Tord Ohlsson och VD Anders Persson förklarar.
– Vi kommer att satsa mycket på digitala tjänster, mjuka världen. Det vill säga att vi sparar jobb åt våra kunder genom att utveckla våra produkter. De är idag personliga tekniska helhetslösningar allihop. Många får tillexempel personliga erbjudanden från ICA i sina brevlådor och det är vi som gör dessa. Från vitt papper på en rulle och ända till posten för leverans till brevlådorna.
Enligt Ander Persson är framtiden ljus för pappersförsändelser.
–Pappret är fortfarande det viktiga och vi ser att behovet av direktreklamen ökar. Antalet exemplar är ungefär det samma men värdet på varje försändelse ökar.
Finns det då inga bromsklossar. Jodå. EU-regler kan försvåra det för Parajett.
– Det pågår hela tiden diskussioner om integriteten och just nu är det uppe på borden i EU om det ska vara så öppet som det är här i Sverige. Men vi har säkrat alla system och har satsat enormt mycket på att behålla integriteten inom våra väggar, avslutar Anders Persson.


Parajett är ett privatägt företag som grundades 1906. Huvudkontoret finns i Landskrona. Produktionsanläggningar finns i Landskrona och Oslo, samt försäljningskontor i Stockholm, Göteborg, Oslo och Landskrona. Den samlade kunskapen, erfarenheten och bredden gör Parajett unikt inom branschen. Parajetts signum är innovativa kommunikationslösningar.
Det som gjort att man utvecklats inom tryckeribranschen är att man gått från tonerbaserat till ink-jetbaserat tryck. Idag har företaget ett flertal moderna pressar. På företagets tryckeri i Landskrona återfinns såväl den gamla loggan med en krona över P:et samt den nuvarande.
– Vi håller dock på att ta fram en ny logotyp, avslöjar Anders Persson vid rundvandringen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser